Se dă startul la împădurit

122
DIRECTIA SILVICA FACUTA DE MINEPersonalul Direcţiei Silvice Gorj aşteaptă cu nerăbdare încălzirea vremii pentru a da startul campaniei de împădurit din acest an. Faţă de anul trecut, când doar pe 65 de hectare s-au plantat puieţi, în această primăvară, reprezentanţii au la dispoziţie 73 de hectare de terenuri integrale care abia aşteaptă să fie împădurite.

De altfel, silvicultorii şi-au propus să lucreze şi alte 27 de hectare care au nevoie de regenerări. “Avem terenurile pregătite, avem cantităţi mari de puieţi, totul e să ţină vremea cu noi.

Se va planta, în funcţie de zonă, puieţi de molid, brad, gorun, stejar, salcâm, cer, plopi, larice” a declarat directorul coordonator al instituţiei, Gheorghe Novac. Terenurile care vor fi împădurite de către silvicultorii gorjeni reprezintă suprafeţelor forestiere ce le au în administrare, respective cele care se află pe raza celor 12 Ocoale Silvice din judeţ: Bumbeşti-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Hurezani, Motru, Novaci, Padeş, Tismana, Peşteana, Polovragi, Runcu, Târgu-Jiu şi Turceni. Aproape întreaga cantitate de puieţi necesară acestor plantări va fi asigurată din propriile pepiniere ale Direcţiei Silvice Gorj, iar de la colegii lor din Vâlcea se vor mai lua 3.700 de puieţi de larice şi 55.000 de salcâmi. Conform lui Novac, valoarea totală a lucrărilor de împădurire, ce se vor face în acest an de către Direcţia Silvică Gorj, costă 798.755 lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here