Se caută ingineri şi ghizi turistici pentru străinătate

179

Peste 100 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile pentru gorjenii care vor să lucreze în afara graniţelor. Ţări precum Belgia, Germania, Lituania, Malta, Norvegia, Olanda fac luna aceasta angajări prin serviciul european de ocupare a forţei de muncă. Circa jumătate din posturi sunt pentru ingineri.

Prin serviciul de ocupare european EURES, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Gorj oferă peste 100 de locuri de muncă vacante în statele Spaţiului Economic European. Inginerii sunt la mare căutare în această perioadă dovadă fiind cele peste 60 de posturi disponibile în ţări precum: Belgia, Germania, Lituania, Malta, Norvegia, Olanda. De asemenea 50 de locuri de muncă vacante în Norvegia, pentru posturile de ghizi turistici, sunt puse la dispoziţia gorjenilor de către agenţie, în scopul îndrumării pasagerilor în croaziere şi excursii, pe perioada verii.
Persoanele care doresc să ocupe un astfel de loc de muncă trebuie să îndeplinească o serie de condiţii impuse de către angajator.
Trebuie să cunoască limbile engleză, germană, spaniolă şi să fie interesaţi de cultura, istoria şi geografia norvegiană. De asemenea candidaţii selectaţi vor fi supuşi unor teste de limbă străină şi vor trebui să participe la un program de instruire (curs on-line înainte de a merge în Norvegia, plus un curs on-site în Norvegia de la 22 aprilie până la mijlocul lunii mai. Totodată candidaţii cu studii superioare (minim 1 an la nivel de Universitate) vor avea prioritate în ocuparea posturilor. Durata contractului de muncă este de 6 luni, începând cu 15 aprilie 2013 până la 01 octombrie iar salariul oferit este de aproximativ 2000 euro brut/lună. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here