Scutire de la plata impozitelor – Un nou proiect legislativ favorabil bugetarilor

134

Sorin ToropBugetarii ar putea fi scutiţi de la plata impozitelor pe locuinţă, autoturisme, şi terenuri. Acest lucru ar putea fi posibil datorită unui proiect legislativ care prevede scutirea bugetarilor de la plata impozitului. Sindicaliştii gorjeni speră ca proiectul să devină lege cât mai curând, spre bucuria angajaţilor de la stat.

Bugetarii gorjeni, la fel ca toţi angajaţii care lucrează în sistemul de stat din ţara noastră, au de recuperat drepturi salariale, care au fost eşalonate până în anul 2016. Pentru a veni în sprijinul acestei categorii de personal, s-a realizat un proiect de lege care prevede scutirea bugetarilor de la plata impozitelor. „Proiectul de lege care prevede scutirea de la plata impozitelor este foarte favorabil bugetarilor care au de recuperat de la statul roman drepturi de natură salarială, care au fost eşalonate până în 2016. Este vorba despre Proiectul Legislativ nr. 184/2012 – Proiect de Lege privind scutirea de la plata impozitului pe locuinţă, autoturisme/autovehicule şi terenuri a salariaţilor bugetari. Legea a fost adoptată în 21 mai 2012 de către Senat. Pe 20 iunie 2012 a fost în dezbatere pe comisii în Camera Deputaţilor, camera decizională. Săptămâna viitoare va fi votată în plen. Dacă trece bugetarii au de câştigat”. A explicat liderul sindical Sorin Torop, preşedintele Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj.

Scutire de la impozit timp de patru ani

Angajaţii de la stat ar trebui să fie scutiţi de impozite în contul banilor pe care ar fi trebuit să-i recupereze, după reducerea salariilor de 25%, din 2010. Potrivit proiectului de lege, „salariaţii bugetari care au primit o hotărâre definitivă şi executorie în cazul proceselor deschise pentru recuperarea drepturilor salariale şi a căror plată a fost amânată până în anul 2016, beneficiază de scutire de la plata impozitului pe locuinţă, autoturisme/autovehicule, până în anul 2016”. Dacă proiectul devine lege, fiecare salariat care are o hotărâre definitivă şi executorie se va prezenta la direcţiile generale ale finanţelor publice din judeţul de domiciliu, de unde va obţine o adeverinţă fiscală unde va fi înscrisă suma pe care o are de încasat ca drept salarial. După obţinerea acestei adeverinţe, salariatul se va duce la administraţiile fiscale locale, în vederea scăderii impozitelor menţionate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here