Scrisoare deschisă pentru parlamentarii gorjeni

254

COMUNICAT FNME:
„Astăzi, 13.05.2016, la ora 16:00, liderii FNME, vor depune la fiecare cabinet parlamentar din judeţul Gorj, această scrisoare deschisă.
Stimate parlamentar al României,
Venim, încă o dată, în întâmpinarea nevoii dumneavoastră de cunoaştere a realităţii economice a zonei pe care o reprezentaţi la cel mai înalt nivel – Parlamentul României. Noi suntem reprezentanţii a 15000 de salariaţi ai celui mai mare angajator din judeţul Gorj, un pol economic important pentru siguranţa sistemului energetic naţional şi pentru independenţa energetică a României.Dumneavoastră sunteţi reprezentanţii judeţul Gorj care, pentru România, înseamnă resursa naţională pe care nu o poate ignora nicio administraţie publică responsabilă. Acest context ne obligă şi pe noi şi pe dumneavoastră să acordăm importanţa cuvenită situaţiei periculoase în care se află comunitatea gorjeană. Liberalizarea și reglementarea pieţei de energie de către Parlamentul României și A.N.R.E., discriminatorie producătorilor de energie electrică pe bază de combustibil fosili, i-au determinat pe aceștia să diminueze drastic cheltuielile salariale și să piardă mii de locuri de muncă pentru a rezista pe piață .
Principala cauză a acestei stări este rezultatul faptului că România este singura ţară din Uniunea Europeană care este obligată să respecte regulamente europene aplicabile unei pieţe de energie în care joacă producători de energie având la bază un mix al resursei de producere a energiei. Astfel este imperios necesară o reorganizare a pieţei de energie prin adoptarea unei legislaţii care să confere sprijin producătorilor de energie electrică pe bază de combustibili fosili pentru ca aceştia să poată concura onest cu ceilalţi producători de energie electrică din România. Dată fiind această realitate pe care nu o putem nega nici noi, nici dumneavoastră, vă solicităm implicarea directă şi totală în iniţierea unor legi speciale în sprijinul acestor producători evitând astfel FALIMENTUL judeţului Gorj.
Amânarea implicării nu este altceva decât ignorarea gorjenilor care v-au mandatat ca reprezentanţi ai Parlamentului României”.
Preşedinte, F.N.M.E
ing. Dumitru Pîrvulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here