Scandal cu focuri de armă la Runcu

262

Un poliţist din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu a fost nevoit să scoată pistolul pentru a putea imobiliza un bărbat care l-a agresat fizic. Omul legii a tras două focuri de avertisment în aer însă până la urmă a fost nevoie şi de intervenţia mascaţilor pentru a pune capăt scandalului. Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţie de ultraj, fiind prezentat ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunerea de arestare preventivă.

Scandalul a izbucnit marţi seara, după ce o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu, a identificat pe DC Bâlta, în comuna Runcu, un atelaj cu tracţiune animală încărcat cu material lemnos, condus de către un bărbat căruia i s-a cerut să se legitimeze. Conducătorul atelajului a refuzat însă să-şi decline identitatea sau să prezinte documente justificative pentru materialul lemnos transportat. Mai mult, pe parcursul cercetărilor bărbatul a devenit violent, fiind necesară încătuşarea sa. Nu după mult timp, în ajutorul bărbatului au sărit fiul acestuia şi un alt bărbat din comuna Peştişani, acesta din urmă agresându-l fizic pe unul dintre poliţişti, omul legii fiind nevoit să scoată pistolul. „La faţa locului au venit două persoane, identificate ulterior ca fiind D.I.V., de 36 ani, fiul conducătorului atelajului, şi B.N., de 47 ani, ambii din comuna Peştişani, care au manifestat un comportament violent faţă de cei doi poliţişti. Întrucât B.N. l-a agresat fizic pe unul dintre cei doi poliţişti, acesta a folosit armamentul din dotare, executând 2 focuri de avertisment în plan vertical. Ulterior, cei trei bărbaţi au fost imobilizaţi de grupa de intervenţie a Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul I.P.J. Gorj, sosită la faţa locului”, a precizat Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

29 de zile de arest preventiv pentru agresor
Conducătorul atelajului, un bărbat în vârstă de 59 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „tăiere ilegală şi furt de material lemnos, asta deoarece transporta 16 arbori, esenţă brad, cu diametrul cuprins între 9 şi 25 cm şi o lungime cuprinsă între 3,80 şi 4,30 m, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă”. În ceea ce-l priveşte pe bărbatul care l-a agresat pe unul dintre poliţişti, acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de ultraj, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost prezentat Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu-Jiu, cu propunerea de arestare preventivă, pe numele său fiind emis mandat de arestare pe o perioadă de 29 de zile.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here