Sârma, soluția gorjenească pentru stâlpii de curent din Călugăreni, afectați de zăpadă

110

Satul Călugăreni, din comuna Padeș, a fost afectat grav de căderile masive de zăpadă de dinainte de Crăciun. Din păcate, stâlpii de curent electric. căzuți sau aplecați periculos spre pământ ori case, nu au fost înlocuiți de reprezentanții CEZ Distribuție ci.. legați cu sârmă de câteun lemn făcut cârjă la baza celor afectați.

În Călugăreni au căzut acum câteva zile doi stâlpi de curent, chiar lângă școala din localitate. Trecuseră zile bune de la mare înzăpezire, dar chiar și după, stâlpii tot au căzut sub greutatea zăpezii care le-a afectat structura.
Stâlpii de lemn nu au fost însă înlocuiți, cum se așteaptau localnicii, ci au fost ridicați în picioare, în timp ce la subțiori au primirit câteun sprijin din lemn, de care au fost legați cu sârmă.
Localnicii au făcut ochii mari când au văzut soluția găsită de specialiștii CEZ care au realizat că stâlpii sunt fragili și au nevoie de susținere. Teoretic, stâlpii vechi sunt acum unii de calitate care pot susține rețeaua electrică a satului și chiar și ornamentele de iarnă, chiar dacă acestea au cam lipsit din zonă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here