Sărbători de Paște cu premii la Olimpiada Națională pentru elevii Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu”

324

Etapa națională a olimpiadei instrumentale de la Iași
Desfășurată între 3-6 aprilie 2015, la Iași, etapa națională a olimpiadei școlare de muzică instrumentală a adus noi premii Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu. Opt participanți și cinci premii câștigate, demonstrează încă o dată că elevii liceului nostru se mențin în fruntea clasamentului național.
Au participat cinci eleve ale clasei a XI-a A, patru la secțiunea muzică vocală și tradițională românească și una la nai, două eleve ale clasei a XII-a A, una la secțiunea canto clasic și una la secțiunea canto popular, iar de la clasa a IX-a A, o elevă, la secțiunea nai.
Premiile obținute sunt valoroase! Astfel, premiul I, la nai, a fost câștigat de Alina Gorun (XII), trei premii doi, aparțin elevelor: Andreea Marinescu, la secțiunea canto clasic (XII), Cristina Lăcătușu, la nai (XI), Anca Tămîși, la canto popular (XI) și un premiu special al juriului, obținut de eleva Cosmina Ungureanu, la canto popular (XII).
Au câștigat preselecția și dreptul de participare la etapa națională, elevele: Georgiana Stroe, Bianca Birău-Popescu și Veturia-Crinuța Croitoru, toate eleve ale clasei a XI-a A.
Felicitări tuturor elevilor și profesorilor care i-au pregătit: Olimpia Bălășoiu, la canto clasic, Dumitru Pasăre la nai; Nicoleta Lăcătușu, Emil Lăcătușu și Constantin Argint, la canto popular!

Olimpiada națională de teatru de la Timișoara
Etapa națională a olimpiadei de teatru s-a desfășurat în săptămâna ”Școala altfel” 2015 la Timișoara, unde elevii olimpiada nationala (2)specialității de artă dramatică a liceului nostru s-au întors din nou victorioși.
Pregătiți și însoțiți de domnul profesor Dragoș Spahiu, elevii au reușit să câștige trei mențiuni, astfel: clasa a XII-a – fete, clasa a XII-a – băieți și clasa a XI-a – fete și un premiu special al juriului la trupe.

Olimpiada națională de arte vizuale de la Arad
Chiar dacă anul trecut o elevă de la arhitectură s-a calificat a doua la etapa națională a olimpiadei școlare, plasticienii liceului nostru nu s-au lăsat mai prejos nici în acest an! Desfășurată în săptămâna ”Școala altfel”, la Arad, olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei a avut două eleve și de la arte vizuale, care au avut curajul să participe la această competiție, dintre care una, de la arhitectură, a trecut de etapa eliminatorie și s-a calificat pentru etapa finală a olimpiadei.
Profesorii îndrumători, Daria Ionescu-Haidău, Cristina Ploscariu și Titi Florescu, se bucură de faptul că și anul acesta, una dintre eleve a reușit să treacă de proba eliminatorie, ceea ce este un mare câștig pentru liceul nostru! Participante la acest concurs au fost elevele: Diana Nica, arhitectură, clasa a XII-a și Lăzăroiu Mădălina, clasa a XI-a, care a concurat la secțiunea istoria artelor plastice și a arhitecturii.

Concurs de pian complementar la Râmnicu Vâlcea
Deși pianul complementar are alocată doar o oră de curs pe săptămână, elevii demonstrează pasiune pentru acest instrument, chiar dacă este studiat în plan secundar, motiv pentru care s-au organizat în țară concursuri și pentru această secțiune.
olimpiada nationalaAșadar, tot în săptămâna ”Școala altfel”, doi elevi de liceu au participat la un astfel de concurs la Râmnicu Vâlcea, pregătiți de doamna profesor Silvia Diaconescu, de unde s-au întors cu două premii de excelență și un premiu de merit, încă de la prima ediție a acestei competiții, la care au fost 92 de concurenți: Denisa Burci, clasa a IX-a, premiu de excelență și Alberto Cristian Cauc, clasa a X-a, premiu de excelență și premiul special al Asociației Muzicienilor din România.
Eugenia-Liliana Ștefănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here