Şapte partide şi-au dat mâna la Gorj pentru susţinerea lui Ponta

350

Liderii a 7 partide din judeţul Gorj sunt, ca niciodată, alături în susţinerea lui Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni. Aceştia au fost prezenţi, joi, împreună, la câteva zile de deznodământul alegerilor de duminică, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD Gorj. Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu, Radu Angheloiu, Marius Borcan, Gheorghe Cocină, Robert Filip, Gheorghe Bucălăete şi Gheorghe Dudău şi-au exprimat, în acest cadru, sprijinul pentru Victor Ponta dar şi încrederea că, în alegerile de duminică, această alianţă va scoate pentru candidatul comun peste 60% în judeţ.

De altfel, chiar vicepreşedintele PSD Ion Călinoiu, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, a declarat joi, în cadrul acestei conferinţe de presă, că la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie Alianţa electorală PSD-UNPR-PC doreşte să obţină o majoritate absolută în judeţ. Potrivit lui Călinoiu, de la nivel central nu a fost impus un anumit target pentru turul II, dar organizaţia judeţeană şi-a asumat un angajament de a obţine un scor foarte mare în Gorj. Ion Călinoiu a afirmat că în primul tur de scrutin formaţiunile politice care şi-au declarat susţinerea faţă de Victor Ponta pentru 16 noiembrie, respectiv PLR, PRM, PP-DD şi PAS, au obţinut, în total, 25.000 de voturi, pe care se vor baza şi în turul al doilea. “Nu avem un target impus de la centru, există un angajament asumat, scorul ni l-am propus noi să fie foarte mare în judeţ, vrem o majoritate absolută. (…) Cei de la PLR, PP-DD, PRM şi PAS au obţinut, în primul tur, 25.000 de voturi pe care ne vom baza şi în turul II. Noi am obţinut 80.000 de voturi”, a afirmat Ion Călinoiu.
carciumaruCălinoiu a menţionat că PSD se mulţumeşte şi dacă aceste partide vor îndrepta 20.000 de voturi către Victor Ponta.
“Până acum alianţa PSD-UNPR-PC a dovedit că ştie să colaboreze cu toate partidele politice. Faptul că astăzi sunt lângă noi atâtea partide politice spune ceva. Scoate în evidenţă că organizaţia PSD, tot timpul, a avut deschidere către toate partidele din judeţul nostru”, a declarat şi şeful PSD Gorj, Florin Cârciumaru.

angheloiuAngheloiu: “Noi ne-am intrat rapid în dispozitiv”
În spiritul acestei colaborări, Radu Angheloiu, preşedintele PLR Gorj, şi-a arătat, public, susţinerea sa şi a organizaţiei pe care o conduce pentru Ponta. Angheloiu a spus următoarele: “suntem alături de finalul eforturilor comune depuse în această campanie. Cred că fiecare dintre noi ne-am pus un singur reper, când se termină campania să nu spunem că nu am făcut ceea ce ne-am propus să facem. Noi am intrat rapid în dispozitiv şi am făcut echipă cu PSD, PC şi UNPR. (..)Cred că eforturile noastre, pentru Ponta, vor fi încununate de succes. Trebuie însă să ne prezentăm la vot, în număr mare”.

borcanBorcan: “Ponta a salvat o fabrică, un spital şi drumul din Sadu”
Conservatorii rămân şi ei alături de Victor Ponta şi la turul al doilea al prezidenţialelor. “Ne leagă multe lucruri bune de colegii de la PSD. Ca un frate mai mic noi ne-am făcut datoria dar mai avem de lucru, însă duminică vom câştiga şi alegerile prezidenţiale. Primari, viceprimari, consilieri locali, membrii simpli am ieşit la muncă, am avut discuţii personale cu alegătorii şi suntem convinşi că reuşita noastră va fi până la capăt. Ceea ce s-a întâmplat la Sadu va fi în toată România. Ponta a salvat un spital, o uzină şi ne-a ajutat cu drumul care leagă oraşul de municipiu. Iar bumbeştenii nu uită asta. Sunt sigur că nici gorjenii nu uită ce a făcut Ponta pentru acest judeţ”, a declarat Marius Borcan, preşedintele PC Gorj.

cocinaCocină: “Avem obligaţia să scoatem un scor bun!”
Preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR, Gheorghe Cocină, a menţionat, aici, că reprezentanţii Alianţei electorale au obligaţia să scoată un rezultat foarte bun la alegerile de duminică, deoarece Gorjul este locul unde şi-a început cariera politică Victor Ponta. “Ne-am unit pentru ca Victor Ponta să obţină un rezultat foarte bun la Gorj, el aici şi-a început cariera politică şi avem obligaţia să scoatem un rezultat foarte bun şi sunt convins că vom obţine un rezultat de peste 60%. Suntem uniţi, lucrăm împreună, muncim împreună, nu numai la întâlniri electorale, ci şi pe teren. Ţelul nostru în mod precis va fi atins”, a subliniat Gheorghe Cocină.

dudauDudău: “Partidul nostru, chiar şi aşa mic, este alături de Ponta”
Chiar şi PAS Gorj este alături de Victor Ponta în lupta pentru Cotroceni. A dovedit-o mesajul lui Gheorghe Dudău, la conferinţa de la sediul PSD. “Programul lui Ponta are lucruri similare cu cele ale candidatului nostru, Rotaru. Am îndemnat electoratul nostru să voteze Ponta, la Preşedinţie. Chiar dacă avem un partid mic, mizăm pe numeroşi susţinători şi, ştiu sigur, că votul nostru contează”, a spus şi Dudău.

filipFilip: “Ponta a dovedit unitate, fapt care ne face să-i fim alături”!
“Mesajul meu ca lider al PP-DD Gorj va fi unul simplu şi direct. El a venit de la vârful partidului, de la Dan Diaconescu. A fost unul de susţinere a lui Victor Ponta. Dacă cei doi lideri au reuşit să se pună la masă şi să discute după multe confruntări între ei, demonstrează unitate. Dacă s-a ajuns la acest consens înseamnă că există înţelegere. Le mulţumesc celor 10.000 de suţinători ai PP-DD care au ieşit la vot, suntem mai mulţi, şi îi aştept la vot să-l susţină pe Victor Ponta la Preşedinţie”, a declarat şi şeful PPDD Gorj, Robert Filip.
De altfel, şeful PPDD Gorj a făcut campanie alături de PSD, punându-şi chiar la gât eşarfa roşie, semnul distinct al PSD.

bucalaeteBucălăete: “Vadim Tudor a hotărât să-l susţinem pe Victor Ponta”
Gheorghe Bucălăete, şeful PRM Gorj, a menţionat, de asemenea, că susţinătorii lui Vadim Tudor trebuie să voteze cu Victor Ponta, cel care garantează pentru patriotismul acestuia fiind însuşi Tribunul PRM. “Hotărârea lui Vadim trebuie să pună un semn de întrebare foarte mare. Dacă Vadim este alături de Ponta, la un moment de cumpănă a României, înseamnă că pericolul este în altă parte, nu unde este şeful PRM. Noi cei din PRM nu ne mai dorim să revenim la epoca Băsescu! Chiar dacă mai este puţin din ea, noi nu vrem să revenim la această epocă. Ne-am săturat că de zece ani, prin pârghiile avute, Băsescu a condus prost şi foarte prost România. Acum Gorjul se află la cumpănă! Dacă, nici acum, noi nu conştientizăm că suntem într-o situaţie dificilă, că energia poate să dispară, atunci este rău. Noi nu ne dorim ca România să fie bătaia de joc a Europei. Noi, cei din PRM, am văzut un Iohannis slab, coordonat din spate şi care nu are absolut nimic cu România. De asta noi am ales să mergem cu Ponta, pentru că permanent am spus că votăm un patriot, român”, a declarat şeful PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete.
PRM Gorj a obţinut aproape 8000 de voturi la nivelul judeţului, voturi care vor ajunge duminică la Ponta.
Toţi liderii celor şapte partide au încercat, prin mesajul lor, să convingă electoratul din Gorj să iasă în număr cât mai mare la vot.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here