Săptămâna fraudelor! – Complicea lui Oncioiu, arestată pentru înşelăciune

418

femeie inselaciune facuta de minePoliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au extins cercetările în dosarul penal privind pe Mihail Oncioiu, administrator al unei societăţi comerciale din comuna Dăneşti, arestat la data de 20 septembrie a.c., pe o perioadă de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Astfel, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, poliţiştii au stabilit că Liliana Bandulea, în vârstă de 47 ani, din Bucureşti, în calitate de împuternicită a societăţii comerciale administrată de Oncioiu, a aprovizionat mărfuri în valoare de 280.000 lei, pentru plata cărora a emis file CEC fără a avea bani în cont. „Suspecta a fost reţinută sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Ordonanţa de reţinere a fost emisă de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit faptul că femeia, în calitate de împuternicită a unei societăţi comerciale din Dăneşti a aprovizionat mărfuri de la două societăţi din Bucureşti şi judeţul Mureş”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Tranzacţiile frauduloase au fost derulate în perioada martie – aprilie 2009, iar ieri aceasta a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi apoi instanţei de judecată.

Mâna dreaptă a administratorului din Dăneşti

La data de 20 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au reţinut pe Mihail Oncioiu, în vârstă de 40 ani, din judeţul Gorj, suspectat de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune, care se sustrăgea urmăririi penale.

Acesta era căutat pentru că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din comuna Dăneşti, în perioada 2009 – 2010 a efectuat achiziţii intracomunitare de animale şi cereale, fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate. Astfel, bărbatul s-a sustras de la plata TVA-ului şi a impozitului pe venit, prejudiciul cauzat bugetului statului fiind estimat la valoarea de 397.000 de lei.

De asemenea, cel în cauză este suspectat că în aceeaşi perioadă a indus în eroare doi agenţi economici, în urma achiziţionării de produse din carne, precum şi reprezentanţii unei societăţi de leasing deoarece a emis instrumente de plată fără a avea disponibil în cont, prejudiciul cauzat fiind de 452.000 de lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here