Șapera la Energia?

187

Cu serioase probleme în campionat și învinsă la Târgu Jiu în Cupa României de Dinamo după despărțirea de Antonis Constantinides, Energia pare să fie foarte aproape de a-și fi găsit un nou antrenor în persoana lui Hristu Șapera.

Plecarea antrenorului care a reușit la Târgu-Jiu cele mai mari performanțe, locul trei în campionat și medaliile de bronz și în EuroChallenge, a lăsat Energia fără suflu și fără un lider adevărat. Victoriile obținute în debutul anului în fața celor de la BC Mureș și Le Havre au fost doar ultimele vâlvătăi, focul fiind aproape stins după seria de trei înfrângeri consecutive care au urmat, câte un eșec în fiecare competiție în care Energia este angrenată.
Confruntată și cu o serie de probleme financiare la sfârșitul anului trecut, conducerea Energiei nu a reușit să aducă imediat un antrenor principal și a mers pe mâna preparatorului fizic adus de Constantinides, grecul Iannis Diamantakos. În ciuda debutului său ca interimar în care a obținut două victorii importante, Diamantakos pare să nu aibă încă puterea de a face față ca principal la acest nivel, iar oficialii Energiei au început căutările. S-a vorbit în debutul anului de posibilitatea aducerii lui Sasa Ocokoljic, dar și despre posibilul debut în cariera de antrenor principal a gorjeanului Claudiu Fometescu, însă niciuna dintre aceste variante nu au avut finalitate. Fometescu a ales să continue la Steaua în acest sezon lăsând să se înțeleagă că din vară ar fi dispus să antreneze și la Târgu-Jiu.

A refuzat secundul, vine principalul!
Lovindu-se de refuzul lui Fometescu, Energia a continuat căutările, iar recent a apărut o nouă pistă. Principalul sub care Fometescu a început sezonul la Steaua, Hristu Șapera, a demisionat de la echipa bucureșteană și a fost contactat de Energia. Șapera a ratat unul din obiectivele Stelei, accederea în Final-Four-ul Cupei României, iar cele două părți au convenit pentru încetarea colaborării. În weekendul trecut, Șapera a fost prezent la Târgu-Jiu pentru a negocia cu conducerea Energiei și a pune la punct datele contractului cu medaliata României în EuroChallange. Președintele clubului gorjean, Alin Bădescu, a confirmat discuțiile cu tehnicianul vizat și a menționat că noul antrenor va fi cel care va lua hotărâri în ceea ce privește lotul de jucători.

Transferurile, motivul plecării de la Steaua
Chiar dacă în mod oficial Steaua și Șapera au anunțat despărțirea ca una amiabilă și cauzată de ratarea accederii echipei bucureștene în careul de ași din Cupa României, se pare că motivul divorțului a fost altul. Șapera, care a debutat ca antrenor de foarte tânăr preluând pe CSM București în 2010, echipă pe care a dus-o de două ori în play-off, și care a continuat ca principal al echipei din Pitești, pare să fi fost deranjat de faptul că mai multe dintre transferurile făcute la Steaua au fost făcute fără a se avea acordul său.

Alegerile lui Șapera
Înaintea meciului din returul sezonului regulat contra celor de la CSM Oradea, meci care s-a terminat ieri, după închiderea redacției, s-a vorbit mult în mediul din jurul echipei de posibila despărțire de o serie de jucători. La început s-a vorbit despre despărțirea de Diggs și Horne pentru ca ulterior să apară, lângă numele conducătorului de joc și al pivotului Callistus Eziukwu. Președintele Alin Bădescu nu a confirmat niciun nume din cele vehiculate, dar a admis că este posibil să plece unii jucători, decizia fiind însă luată doar în funcție de doleanțele noului antrenor.
O modificare ar putea avea loc și în staff-ul tehnic al echipei. Diamantakos a fost cel care a asigurat interimatul după plecarea lui Constantinides și a fost preparatorul fizic al echipei, însă este de așteptat ca la Târgu-Jiu, în cazul în care va accepta oferta Energiei, Șapera să vină însoțit de preparatorul fizic cu care a conlucrat încă din 2010, Rade Pavlovic. Nu se știe exact nici care va fi situația secundului Claudiu Alionescu, totul depinzând de ceea ce dorește Șapera, dar și de cât de deciși vor fi cei din conducerea clubului să păstreze și un element local pe banca echipei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here