Sancţiuni de aproape 3.000 de lei, aplicate de jandarmi în minivacanţa de 1 mai

172

controale-picnicÎn intervalul 27 aprilie – 2 mai, jandarmii gorjeni au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 3.000 de lei. Tot în această perioadă, o echipă de jandarmi, în cooperare cu lucrători din cadrul CJPC Gorj şi Gărzii Financiare Gorj, au executat o acţiune de verificare şi control pe linia respectării prevederilor legale la o societate comercială din municipiul Târgu-Jiu unde au fost descoperite mai multe nereguli, motiv pentru care administratorului societăţii i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Jandarmii gorjeni au acţionat în perioada 27 aprilie – 2 mai pe raza judeţului Gorj, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi diminuarea fenomenului antisocial. În acest interval au fost constatate şi aplicate 21 sancţiuni contravenţionale, cei sancţionaţi fiind în mare parte scandalagii. Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj, au fost aplicate 3 sancţiuni pentru provocare şi participare la scandal, 2 pentru tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor prin strigăte şi larmă, 2 pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi câte o sancţiune pentru refuzul de a părăsi un local public la cererea salariatului, servirea cu alcool a unei persoane aflate în stare de ebrietate, respectiv pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane. De asemenea, au mai fost aplicate 2 sancţiuni pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, 4 pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, patru pentru omisiunea întocmirii şi afişării preţurilor la produsele expuse spre vânzare şi câte o sancţiune pentru neprezentarea permisului sau autorizaţiei de pescuit, respectiv pentru pescuitul în perioada de prohibiţie (15.04.2012 – 13.06.2012). Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 2700 lei.

Administrator de firmă, cercetat pentru falsificare de timbre

Tot în perioada 27 aprilie – 2 mai, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de către o echipă de jandarmi, în colaborare cu reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Gărzii Financiare, au fost depistate mai multe nereguli la o societate comercială din Târgu-Jiu, administratorul acesteia fiind acum cercetat pentru falsificare de timbre şi punerea în circulaţie a acestora. „O echipă de jandarmi condusă de un ofiţer specialist din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj şi Gărzii Financiare Gorj au executat o acţiune de verificare şi control pe linia respectării prevederilor legale la o societate comercială din municipiul Târgu-Jiu, unde a fost găsită cantitatea de 57 litri alcool, îmbuteliat în recipienţi de plastic tip PET de 3 litri. Ambalajele nu erau inscripţionate, etichetate, iar conţinutul produsului nu era menţionat, pe dopul pet-urilor fiind aplicate timbre care nu prezentau caracteristicile conform prevederilor legale. Administratorului societăţii i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de timbre şi punere în circulaţie a acestora, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 283 Cod penal. Cantitatea de 57 litri alcool a fost ridicată de către organele de jandarmi şi predată pe bază de proces verbal comisarilor din cadrul Gărzii Financiare. La faţa locului s-au întocmit actele procedurale iar dosarul cauzei a fost înaintat comisarilor din cadrul Gărzii Financiare Gorj, în vederea continuării cercetărilor”, a precizat cpt. Nicolae Grosu, reprezentantul IJJ Gorj.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here