Salvamontiștii gorjeni au fost solicitați la 22 de cazuri, pe timpul vacanței

333

Vacanța intersemestrială a adus mii de persoane la Rânca. Salvamontiștii gorjeni au fost și ei prezenți în stațiune. Potrivit directorului Salvamont Gorj, 22 de turiști au avut nevoie de ajutor, pe parcursul acestei vacanțe.

Aproximativ 3.000 de turiști au fost prezenți în stațiunea montană Rânca la sfârșitul săptămânii trecute, fiind înregistrate și nouă incidente pe pârtiile de schi sau de săniuș. O parte dintre ei și-au petrecut la munte întreaga vacanță intersemestrială.

Peste 20 de solicitări pentru salvamontiști
Pe parcursul acestei vacanțe, au fost înregistrate 22 de incidente în care salvamontiștii au intervenit pentru acordarea primului ajutor. “22 de cazuri am avut în perioada vacanței, cazuri specifice pe pârtiile de schi și sanie. La toate s-a intervenit de către salvamontiști pentru acordarea primului ajutor medical, dintre acestea trei au fost transferate pentru transport la unitățile sanitare celor de la Ambulanță/SMURD, șapte cazuri au plecat la spital cu mașinile aparținătorilor, restul și-au putut continua sejurul în stațiune. Asistența salvamont a fost asigurată cu 10 salvamontiști, permanent pe perioada funcționării pârtiilor de schi, non stop la cabinetul medical al bazei salvamont din Rânca, baze pentru care cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, a fost asigurată în permanență și o ambulanță în stațiune”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Potrivit aceleiași surse, cele mai grave cazuri au fost fracturile de membre inferioare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here