Salariații CEO cer în stradă: Pensionări, nu disponibilizări!

1669

Angajații CEO au continuat protestul ieri, în fața Prefecturii Gorj, protest prin care cer Guvernului României să oprească abuzul la care sunt supuși angajații companiei care ar putea beneficia de legea 197/2021, dacă aceasta ar fi aplicată. Aceștia cer foarte apăsat să se aplice ÎN TOTALITATE prevederile legii 197/2021.

Manu Tomescu i-a chemat din nou, în stradă pe colegii săi, ieri: Așteptăm să vină alături de noi toți salariații din C.E.Oltenia, indiferent de vârstă sau funcție, pentru că aplicarea în totalitate a legii 197/2021 aduce normalitatea și continuitatea în activitatea companiei, dând posibilitatea întinerii forței de muncă prin angajarea de personal tânăr și posibilitatea ca cei bătrâni și bolnavi să se pensioneze!
,,Cred că acum este conștientă toată lumea de faptul că aplicarea în totalitate a legii 197 stopează DISPONIBILIZĂRILE și astfel se pot salva locurile de muncă din C.E.Oltenia! Iar în perioada ce va urma rămâne de văzut dacă se dorește cu adevărat păstrarea locurilor de muncă din această companie! Ați văzut cu toții că este o diferență și din punct de vedere financiar al cuantumul pensiei, între legea 197 care aduce pensii mult mai mari minerilor și energeticienilor, și legea 74 care recunoaște doar o mică parte din prevederile legii 197, astfel rezultând pensii și cu 2000 de lei mai mici!”

Casa de Pensii refuză să aplice o lege constituțională
Manu Tomescu: ,,Oameni buni, pentru prima dată, în România, am reușit să avem și noi o lege a noastră, o lege a minerilor și energeticienilor din această țară! Însă Guvernul României prin funcționarii de la Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii refuză să o aplice în totalitate, în litera și spiritul pentru care ea a fost creată! Haideți să fim uniți și împreună să le cerem să respecte legea și în privința noastră, o lege pe care Parlamentul României a adoptat-o și Președintele României a promulgat-o! Veniți alături de noi în Piața Prefecturii din Tg-Jiu sau alături de colegii noștrii care protestează la Motru, și împreună să le arătăm tuturor că printre salariații din C.E.Oltenia nu toți ochii sunt închiși și nu toate gurile tac, cerându-le guvernanților să oprească ABUZUL și să aplice în totalitate legea 197/2021!”, a scris Manu Tomescu pe Facebook.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here