S-au “topit” golurile! Pandurii a remizat cu Astra pe o vreme toridă

216

Două dintre reprezentantele României în competiţiile europene şi fără îndoială două dintre pretendentele la titlu, Pandurii şi Astra au avut parte de un duel încins, la propriu şi la figurat. Stadionul de la Severin a fost aproape gol pentru derbiul rundei a doua şi din cauza faptului că jocul a fost programat, în plină vară, la 17.30. Spre dezamăgirea puţinilor spectatori, meciul şi-a dat drumul târziu, dar a fost unul disputat şi spectaculos.

Filmul meciului
Căldura şi-a pus vizibil amprenta pe ritmul partidei, iar prima ocazie a Pandurilor a venit în minutul 28, când Rodemis Trifu a fost aprope să-l surprindă pe Lung cu un şut din afara careului. Acelaşi Trifu putea obţine un penalti la o intrare “bărbătească” a lui Morais, dar Petrescu a lăsat jocul liber. Minutul 40 a adus o şansă uriaşă. Lansat de Herea, Hora a rămas singur cu portarul Astrei, dar şutul său a lovit transversala. Tot Pandurii s-a remarcat şi în debutul părţii secunde. În minutul 54, Hora l-a ridiculizat pe Săpunaru, dar nu l-a putut învinge pe Lung din poziţie ideală. Astra a pus treptat stăpânire pe joc, iar centrarea lui Vangjeli a căzut pe bara de sus a porţii lui Lazar (`55). De Amorim a fost apoi lansat de Niculae, dar a şutat slab în braţele portarului (`61). În minutul 69, fostul vârf al Rapidului a profitat de o eroare uriaşă a olandezului Bujis, dar a trimis pe lângă din situaţie de unu la unu. Lazar a făcut minuni în minutul 73, când a respins pe rând baloanele trimise de Amorim şi Boldrin. Providenţial a fost şi Piţian, care în minutul 79 l-a blocat pe Vangjeli şi s-a opus unui gol ca şi făcut. Până la final s-a jucat pe contre, însă tabela a rămas neschimbată.

Pandurii Tg-Jiu – Astra Giurgiu: 0-0
Stadion Municipal Severin
Pandurii: Lazar – Bujis (`75 Ortega), Bunoza, Vasiljevici – Unguruşan, Mrzljak, Obodo(`58 Munteanu), Voiculeț, Trifu (`65 Pițian) – Herea, Hora. Antrenor: Petre Grigoraş.
Astra: Lung–Vangjeli, Săpunaru, Oros, Morais –Boubacar, Seto–Ioniță (`46 Balaure), Boldrin (`84 Gheorghe), De Amorim–Florea (`46 Niculae). Antrenor: Bogdan Andone.
Arbitrii: Radu Petrescu, Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here