S-a publicat lista unităţilor în care se distribuie vouchere pentru pacienţii cu Hepatita C

313

Investigaţiile fibromax, viremie şi genotipare, sunt necesare pentru dosarul de aprobare al tratamentului fără interferon al hepatitei cronice virale C şi a cirozei hepatice. Lista unităţilor sanitare este publicată pe site-ul CNAS la secţiunea “informaţii pentru asiguraţi – medicamente – tratament fără interferon”. Lista va fi actualizată permanent pe măsura ce vor fi distribuite vouchere şi în alte unităţi.
Începând fin data de 26 octombrie, voucherele pentru investigaţiile fibromax, viremie şi genotipare au început să fie distribuite în unităţile sanitare din cele nouă centre din ţară: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Oradea.

Pacienţii trebuie să aibă bilet de trimitere de la medicul de familie
Pacienţii se vor adresa medicilor de specialitate din aceste unităţi sanitare cu bilet de trimitere de la medicul de familie. În urma consultaţiei de specialitate, medicii vor înmâna voucherele pentru efectuarea gratuită a testărilor (fibromax, viremie, genotipare) acelor pacienţi care vor îndeplini criteriile de includere în tratament prevăzute în protocolul terapeutic elaborat de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii. Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate dă asigurări că numărul total de vouchere care vor fi distribuite acoperă numărul de pacienţi cu hepatita virală C şi ciroză hepatică C cu stadiul de fibroză F4.
Pe lângă investigaţiile amintite, dosarul pacientului va conţine în mod obligatoriu o serie de documente care se regăsesc pe site-ul www.cnas.ro, la secţiunea ”informaţii pentru asiguraţi – medicamente – tratament fără interferon”.
De asemenea, pe site-ul CNAS, la secţiunea “informaţii pentru asiguraţi – medicamente – tratament fără interferon”, pacienţii pot accesa un document cu informaţii utile privind modul de administrare a tratamentului fără interferon.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here