S-a constituit “Asociaţia Gorj – Acasă la Brâncuşi”

450

Federaţia Asociaţilor de Promovare Turistică din România (FAPT) anunţă constituirea “Asociaţiei Gorj – Acasă la Brâncuşi” cu sprijinul direct al Consiliului Judeţean Gorj şi al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Acest eveniment a avut loc vineri, după o perioadă de discuţii şi dezbateri pe această temă de mai multe luni între autorităţi.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Târgu-Jiu au avut loc mai multe evenimente. Unul dintre acestea se referă la constituirea “Asociaţiei Gorj – Acasă la Brâncuşi”. Scopul principal al Asociaţiei este acela de a crea  brand-ul turistic al regiunii Gorj, a strategiilor de dezvoltare şi promovare a turismului gorjean.
“Mă bucur de faptul că Preşedintele FAPT, Doamna Corina Martin, ne susţine în demersul nostru de promovare a potenţialului turistic gorjean, în special prin constituirea Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Corina Martin presedinta FAPTGorj — Acasă la Brâncuşi. Acest lucru înseamnă un pas extreme de important în constituirea unei strategii de promovare a destinaţiei turistice Gorj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.
Şi Corina Martin, preşedintele FAPT, a avut câteva cuvinte de spus despre această asociaţie. “Am lucrat personal şi susţin eforturile de constituire a Asociaţiei Gorj şi mă bucur că au ajuns la stadiul de lansare a asociaţiei”, a precizat preşedintele FAPT.
Pentru a promova vacanţele în Gorj, Federaţia FAPT şi ANAT vor lansa un nou program special în completarea campaniei noastre naţionale “Vacanţa în tara mea” şi anume “Vacanţa pe Transalpina — Drumul Regelui”, prin care se urmăreşte promovarea staţiunii Rânca către turiştii români.

Dublă lansare
Tot vineri, la Târgu-Jiu a avut loc conferinţa de lansare a programului “Clusterele în turism — dezvoltarea sustenabilă a identităţii locale”, iniţiat de Ministrul Florin Nicolae Jianu pentru a sprijini constituirea de clustere în parteneriat public — privat în turismul românesc. “Salut campania demarată de Domnul Ministru Florin Nicolae Jianu pentru susţinerea organizării clusterelor în turism, ca formă de asociere în parteneriat public — privat pentru organizarea şi promovarea turismului romanesc, pentru că Federaţia noastră reuneşte exact asociaţii regionale de tip cluster”, a mai precizat Corina Martin.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here