Revocarea din funcție a directorului Penitenciarului Târgu-Jiu, pe masa ministrului Justiției

324

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a solicitat, luni, în scris, ministrului Justiției, Tudorel Toader, inițierea procedurilor de revocare din funcție a directorului Penitenciarului Târgu-Jiu, Ion Popescu. Revocarea este solicitată urmare a numărului “alarmant de deficiențe” constatate în unitatea de detenție din municipiu. De altfel, și pentru lipsa de măsuri din închisoarea târgujiană, dar și pentru lipsa de interes a autorităților legat de problemele personalului care lucrează în penitenciare, o parte dintre angajați vor picheta, miercuri dimineața, unitatea din Târgu-Jiu.

FSANP a cerut, pe 17 septembrie, atât inițierea procedurilor de revocare din funcție a lui Ion Popescu, cât și a unui alt director, mai exact al celui ce conduce Centrul Educativ Buziaș. “Cu un palmares de peste 200 de deficiențe constatate pe cap de director, cei doi “încă” directori, Ion Popescu și Florin Șerpe, într-un stat de drept, condus de NEinfractori, ar fi avut statutul de “civil”. Cum lumea justiției este condusă de o slugă posesoare de o altă slugă mai mică, cei doi comisari șefi (Ion și Florin), ocupă încă scaunele de directori de unități penitenciare. Va trece și vremea slugăreilor, iar la conducerea Ministerului Justiției și a Administrației Naționale a Penitenciarelor vor veni persoane posesoare de coloană

Microsoft Word – Sesizare FSANP solicitare revocare directori Ion Popescu si Florin Serpe-1.docx

vertebrală. Este timp, iar noi avem răbdare. Nume ca Toader, Dobrică, Popescu, Șerpe etc. vor deveni părți componente ale istoriei negre a sistemului penitenciar”, trasmite Cosmin Dorobanțu, secretarul general al FSANP. De altfel, în iulie, comisarul şef de penitenciare Ion Popescu, directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, a fost acuzat, public, de FSANP că ar fi cerut şi ar fi primit diverse bunuri în schimbul unor favoruri pentru un deţinut. De altfel, la sesizarea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Direcția Națională Anticorupție (DNA) -Serviciul Teritorial Craiova a început, în august, urmărirea penală împotriva directorului Ion Popescu, pentru fapte de luare de mită și trafic de influență. Federația a sesizat atât ANP, cât și DNA în legătură cu faptul că acesta ar fi făcut favoruri constând în vizite intime și alte recompense unui deținut, în schimbul unor foloase primite de la concubina acestuia, prezentând și documente care să probeze aceste acuzații.

Pichetare, după greva japoneză!
Luna trecută, membrii sindicatului afiliat Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu au intrat în grevă japoneză, în semn de protest faţă de „lipsa de interes a autorităţilor” pentru soluţionarea problemelor din penitenciare. Salariații din sistem s-au plâns de condițiile în care muncesc, că orele suplimentare nu le sunt plătite și că pensiile ar putea scădea. În această dimineață, aceiași sindicaliști din cadrul Sindicatului Nova Lex vor picheta unitatea de detenție.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here