Reţeta zilei – Tobă de casă

112
Ingrediente: carne de porc de la cap, inima, rinichii, foi de dafin, sare, slănina, sare, piper, coriandru, enibahar, stomac de porc

Mod de preparare: Carnea de la cap se pune la fiert. Se adaugă inima şi rinichii. Se sărează apa şi se pun câteva foi de dafin. După ce a fiert şi s-a răcorit, se toacă carnea de pe oase, se curăţă limba şi se taie toate fâşii subţiri sau cuburi adăugându-se 300 – 400 gr slănină tăiată. Se pun toate într-un vas, se pune sare şi piper, coriandru, enibahar şi se mai adaugă apă, din apa în care a fiert carnea . Se ia punga stomacului şi se spală foarte bine pe dinăuntru şi pe dinafară; după ce a fost bine curăţată pe dinăuntru, se umple cu carnea pregătită, dar nu plină, şi se coase. Se pune la fiert, în zeama în care a fiert carnea. După ce a fiert, se scoate din apă, se aşează pe un fund de lemn, deasupra se pune un alt fund, iar peste acesta o greutate, care să îl apese. Va sta “la teasc” până a doua zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here