Rețeta săptămânii – Fabi’s Kitchen: Steak pe piatră de granit, ciuperci umplute în Valea Nucului

1281

Lista de cumpărături pentru 2 persoane:
* 2 Steak (Vrăbioară)
* Câteva fire proaspete de cimbru şi de patrujel
* 8 ciuperci
* 100 g brânză feta
* 50 g brânză Gouda rasă
* 2 căței de usturoi
* Sare, piper, suc de lămâie după gust

Mod de Preparare
Mai întâi, încălziţi încet blatul de granit.
Când faceţi grătarul, ar trebui să puneţi întotdeauna puţin ulei pe piatră, astfel încât carnea să nu se ardă.

Ciuperci umplute
Tăiaţi capătul tulpinilor de ciuperci. Tocăm mărunt pătrunjelul proaspăt, curățăm și tocăm mărunt usturoiul.
Într-un mojar, adăugaţi brânza, pătrunjel, usturoi, sare, piper, puţin suc de lămâie şi amestecaţi totul împreună.
Umpleţi ciupercile cu o lingură. Împărţiţi puţin ulei pe placa de granit cu o pensulă.
Adăugaţi ciupercile şi prăjiţi-le.
Apoi spre final se presară cu brânză rasă şi se lasă să se topească brânza.
Puneţi Steak-ul pe placa de granit şi prăjiţi pe ambele părţi timp de 3 minute, adăugaţi untul, cimbru şi continuaţi să prăjiţi câteva minute.
Apoi lăsaţi Steak-ul să se odihnească. Se presară sare şi piper şi se serveşte cu ciuperci umplute.
Poftă bună
Rețeta o puteți urmări și pe YouTube, pe Fabi’s Kitchen. Dacă doriți, puteți să vă abonați GRATUIT!!!

Cititorii care vor să îi adresese întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de email: alinfabian62@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here