Resurse educaţionale oferite gratis profesorilor de limba engleză şi germană pentru desfăşurarea orelor on-line de către Asociaţia Profesorilor de Limba Engleză din Oltenia

882

În urmă cu doi ani, când ideea de a înfiinţa Asociaţia Profesorilor de Limba Engleză din Oltenia a captat elanul mai multor profesori de limba engleză din judeţele Olteniei, ne-am pus mari speranţe în această formă de organizare pe care să o folosim pentru a ne exprima potenţialul creator şi a dezvolta proiecte care să sprijine pe toţi cei care iubesc limba engleză. Denumită pe scurt APLEO, această organizație regională, non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, a fost înființată la Craiova în vederea strângerii legăturii dintre toți profesorii de limba engleză pentru desfășurarea și promovarea activităților de natură să asigure dezvoltarea individuală și socială şi își propune să deruleze activități cu caracter științific, cultural și umanitar.
Biblioteca virtuală este unul dintre proiectele APLEO care își propune crearea unor resurse online menite să vină în sprijinul tuturor profesorilor de limba engleză și limba germană. În actualul context, proiectul are ca obiectiv principal crearea unor auxiliare didactice dedicate predării online. Acest proiect a fost inițiat în a doua parte a lunii aprilie, autorii și coordonatorii lucrând volumul I într-un timp record spre a fi pus la dispoziția profesorilor în cel mai scurt timp, cu obiectivul a ușura munca tuturor profesorilor de limba engleză şi germană, pentru predarea online.
Pe pe site-urile APLEO http://www.apleo.ro/index.php/resurse/30-bibliotecavirtuala și http://blog.apleo.ro/biblioteca-virtuala/, elevii şi profesorii interesaţi vor găsi materialele: APLEO Companion to English Teaching Online, Volume I și APLEO Begleiter im Online-Deutschunterricht, Teil 1.
La fiecare activitate de listening există și link-ul către înregistrările audio sau video necesare rezolvării cerințelor.
Colegilor mei şi elevilor olteni le doresc:
Mult succes şi bucurie în parcurgerea activităţilor propuse!
Prof.Teodora Dragotă, membru fondator al Asociaţiei Profesorilor de Limba Engleză din Oltenia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here