Razii de amploare în Gorj! Mii de șoferi au rămas fără permis

258

În timp ce mii de gorjeni încearcă, în fiecare an, să obțină carnetul de șofer și nu reușesc, alții devin pietoni, încălcând regulile de circulație, după ce au reușit să intre în posesia lui. În primele șase luni ale acestui an, 2.342 de conducători auto au rămas fără permis, în urma acțiunilor desfășurate de agenții de la Rutieră pe raza județului Gorj, pentru depistarea celor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, a celor care au condus cu viteză, dar și a celor care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, numărul permiselor reținute în 2016 este mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, cu 466. Vitezomanii au atins și de această dată recordul negativ.
Totodată au fost reținute, în acest an și 921 de certificate de înmatriculare, precum și 142 de perechi de plăcuțe cu numere de înmatriculare pentru diferite defecțiuni tehnice și nereguli.

Obținerea permisului, misiune grea pentru gorjeni
În 2015, gorjenii au fost respinși pe capete la examenul pentru permisul de conducere, acest lucru fiind demonstrat de bilanţul realizat pentru primele opt luni.
Din 9.000 de candidați, doar aproximativ 3.000 au reușit să obțină carnetul de șofer. În prezent, în Gorj, peste 100.000 de gorjeni au permise de conducere.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here