Rabla 2013 va începe din 15 mai

128

Programul Rabla 2013 va începe din 15 mai şi vor fi emise 20.000 de tichete potrivit Ministrului mediului, Rovana Plumb. Dintre acestea, 17.000 vor fi pentru persoane fizice şi juridice şi 3.000, pentru instituţiile publice. Prima de casare va fi aproape dublă faţă de cea acordată până acum, iar la cumpărarea unei maşini noi se va putea folosi doar un singur voucher în loc de trei.

Cele două sesiuni ale Programului Rabla de anul trecut, la Gorj au avut un real succes. În prima sesiune au fost casate 400 de maşini iar în ce-a de-a doua etapă un număr mult mai mare, anunţau reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. Repartizarea nu va mai fi egală pe fiecare unitate administrativ-teritorială, ci va ţine cont de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani în parcul auto al unităţilor administrativ-teritoriale, a precizat Rovana Plumb. De asemenea, ministrul a afirmat că tichetele vor fi transferabile.
În 2012, au fost alocate pentru „Rabla” 171 de milioane de lei, sumă care a permis scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.
Plumb a mai precizat că proiectul privind programul va fi lansat în dezbatere publică luni, pe site-urile AFM şi MMSC, iar timp de o săptămână sunt aşteptate sugestiile şi propunerile celor interesaţi.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here