Pustai, sătul să i se tot pună “frână” prin controalele de la Pandurii

155

Ieşire neaşteptată la rampă ieri a antrenorului principal de la Pandurii, Cristi Pustai exprimându-şi un punct de vedere destul de categoric în privinţa controalelor care au fost efectuate în ultima vreme la clubul de fotbal. Descinderile şi anchetele au luat faţa performanţelor făcute de Pandurii în acest an şi mai ales toamna aceasta, iar principalul „creier” al echipei crede că a venit momentul ca lucrurile să reintre în normal şi scandalurile din jurul clubului să fie oprite.

“Eu luni eram la Mediaş şi când am ieşit pe stradă toată lumea m-a întrebat ce s-a întâmplat. Nici nu ştiam, că ajunsesem târziu de la Constanţa. Vă daţi seama că şi echipa are nevoie de preşedintele Condescu, iar în momentele astea e greu de vorbit cu dânsul, fiind ocupat cu alte probleme. Până la urmă rezultatele şi tot ce s-a făcut aici e opera jucătorilor, a staff-ului tehnic, dar să nu-i diminuăm din merite nici preşedintelui, pentru că a avut răbdarea să construiască o echipă care acum câţiva ani era precum ABBA. Are merite incontestabile preşedintele Condescu”, acestea au fost primele cuvinte ale lui Pustai despre situaţia de la club. Până acum doar Marin Condescu ieşea în public pentru a vorbi despre anchetele în care este implicat, fiind un paravan în încercarea de a-i proteja pe jucători, în special. Lucrurile au evoluat însă într-o direcţie pe care nu prea şi-a dorit-o nimeni, probabil, iar acum consecinţele le trage echipa.
„Având în vedere ce se întâmplă, te duci la club şi sunt tot timpul controale, se iau calculatoarele din birouri, am întrebat şi eu şi am văzut şi eu… Zic că ar fi cazul ca toate astea să înceteze pentru că afectează. Săptămâna asta sper să reuşim să se încheie şi controlul acesta şi să se ajungă la o concluzie pentru că ţi-s blocate conturile, trebuia să faci plăţi pentru charter, pentru hotel, să faci raportări la UEFA. Nu ştiu dacă era cel mai indicat chiar acum să se întâmple lucrul acesta. Din punctul meu de vedere, nu, pentru că se ajunge şi la echipă. Parcă e tipic stilului românesc, atunci când ceva merge bine trebuie să-l facem să nu meargă”, a spus Pustai.
Antrenorul de la Pandurii a mers inclusiv ieri la Marin Condescu şi a stat de vorbă cu acesta despre situaţia financiară a echipei, documentele ce i-au fost prezentate liniştindu-l pe Pustai. Acesta recunoaşte că, de regulă, antrenorii nu sunt preocupaţi de astfel de probleme, dar dată fiind atmosfera de după faimoasele descinderi, a avut nevoie de clarificări, iar cifrele ce i-au fost prezentate l-au determinat, cel mai probabil, să ceară oprirea războiului ce se duce acum între taberele care îl vor pe Condescu ori jos, ori în continuare ca preşedinte.
„Trebuie să spun asta pentru că nu mai poţi să fii neutru atunci când activitatea sportivă începe să fie frânată. Am cerut preşedintelui şi am zis şi celor din club implicaţi în această activitate, hai să vedem şi noi actele pentru ca în momentul în care ieşim de acolo să ştim despre ce e vorba. Aşa, pe la orice colţ de stradă, au intrat atâţia bani, unde sunt banii, că asta era întrebarea, despre cum s-au cheltuit banii. Văzând veniturile şi cheltuielile ce poţi să mai spui? Chiar dacă ar fi ceva în neregulă, ai avea 2-3 puncte, le iei şi le discuţi, dar astea sunt din vară, au mai trecut trei luni, s-o ţii tot aşa blochezi o activitate. Astea trebuie să se sfârşească cumva şi cât mai repede”, a mai declarat Pustai.
Declaraţiile sale au loc înaintea meciului din campionat, de duminică, împotriva celor de la FC Botoşani, joia viitoare echipa urmând să joace la Fiorentina, în Italia, în Europa League, meci de la care gorjenii speră să aducă acasă măcar un punct, aşa cum au făcut şi în Portugalia, cu cei de la Pacos de Fereirra.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here