Proxenetul de la Roșiuța, trimis în judecată

302

Tribunalul Gorj a decis ieri să prelungească mandatul de arestare preventivă emis încă din vară pentru fostul angajat al carierei Roșiuța, Aristică Benoni Bejinaru, dat afară între timp de șefii săi, după ce a fost implicat într-o anchetă de proxenetism. Bărbatul este în spatele gratiilor împreună cu un amic de-al său, Casian Muja Bejat, ei fiind trimiși în judecată acum de către procurorii DIICOT Târgu Jiu împreună cu Delia Georgeta Stoiceanu, o tânără din apropiere de Motru, implicată în rețeaua celor doi.
Acuzațiile care le sunt aduse, pe lângă cea de proxenetism, sunt și de trafic de minori și trafic de persoane, asta după ce indivizii au racolat tinere din Gorj și Mehedinți pentru a se prostitua. Fetele erau plasate în cluburi de pe litoral sau în străinătate, dar și către șefii pe care Bejinaru îi avea la Roșiuța, unii dintre aceștia pierzându-și deja locurile de muncă după ce superiorii acestora din Complexul Energetic Oltenia au decis să le desfacă contractele de muncă. Anchetatorii au susținut că bărbatul figura ca prezent la locul de muncă, deși, în realitate, era pe litoral “cu treabă”, absențele acestuia, dar și ale altora, fiind motivate la locul de muncă în schimbul unor partide gratuite de amor oferite șefilor care deveneau astfel indulgenți. Bejinaru și Bejat au fost încătușați la începutul lunii august, în urma unor descinderi pe care anchetatorii le-au făcut la Motru, dar și la Glogova, de unde au ridicat documentele acestora, telefoane și laptopuri, precum și alte dovezi care au fost de folos în cadrul anchetei.
“În perioada de comitere a faptelor, inculpatul Bejinaru Aristică Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului și aflate în continuarea studiilor, așa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin, că le ajută la promovarea unor testări sau examenul de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material, care să creeze o stare de dependență sau de supunere necondiționată în fața sa, cât și a persoanelor de legătură. În unele cazuri, precum în situația persoanelor vătămate BED (14 ani) și BEC (19 ani), inculpatul Bejinaru Aristică Benoni le-a adresat amenințări și a lansat acte de intimidare pentru a nu se plânge organelor de anchetă și nici să dezvăluie către persoane de încredere faptele exercitate asupra acestora. Adusă în starea de dependență și sub controlul direct sau intermediat, persoana vătămată BEC (transferată în Italia sau Austria), a fost avertizată că în caz de nesupunere riscă să fie vândută și la alți traficanți de persoane de naționalitate străină”, au menționat procurorii DIICOT în momentul în care l-au ridicat pe Bejinaru și l-au arestat preventiv.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here