Protest spontan, la Fabrica de mobilă din Târgu-Jiu

349

foto 015Mai mulţi foşti angajaţi ai Rostramo s-au strâns ieri în faţa societăţii pentru a cere adunarea generală a acţionarilor. Şi asta pentru că, spun ei, de-a lungul anilor au cotizat pentru această firmă, banii transformându-se în acţiuni.

Oamenii îşi vor, însă, banii despre care le este teamă că nu mai există deşi au fost luaţi lunar din salariile lor.

Nu mai puţin de 500 de persoane mai au acţiuni la Rostramo, restul până la 1900, câţi au fost la început, vânzându-şi acţiunile de-a lungul timpului. Alţii însă, adică o bună parte dintre acţionarii activi, nu au avut parte de niciun beneficiu. Aceştia, foşti angajaţi, au povestit că în urmă cu mai mulţi ani au fost obligaţi, fiind lăsaţi să înţeleagă că îşi riscă locurile de muncă, să contribuie, lunar, foto 008cu un procent din salariu, pentru ca societatea să se privatizeze. Aceşti bani s-au transformat în acţiuni, ei devenind membrii ai Asociaţiei de Salariaţii CPL Târgu-Jiu. Acum oamenii vor desfinţarea acestei asociaţii pentru a-şi putea primi banii de pe foto 011acţiuni. Şi asta, spun ei, pentru că se crede că se întâmplă şi lucruri necurate din moment ce o singură persoană, Cătălin Chelu, este acum acţionar majoritar. „Oamenii îşi vor banii. Vor desfinţarea asociaţiei şi să îşi primească banii pe care i-au băgat aici”, a declarat Gheorghe Popescu, unul dintre foştii angajaţi. De asemenea, una dintre femeile care spun că au lucrat ani de-a rândul în această fabrică de mobilă, nici măcar nu ştie câţi bani trebuie să recupereze. „Nu este vorba numai despre mine, este vorba despre toţi. Suntem sute de oameni în această situaţie. foto 013Nu ştiu despre ce sumă vorbim pentru că nouă nu ne-au pus la dispoziţie niciodată documente sau o situaţie statistică. Doar ei ştiu câţi bani sunt. Noi ştim doar că îi vrem înapoi. Sunt banii noştri, munciţi”, a spus fosta angajată.

Cele câteva zeci de persoane care s-au strâns ieri la poarta societăţii au completat cereri prin care au solicitat adunarea generală, cereri pe care le-au depus la directorul economic, Ion Nicolcea, singurul care a catadicsit să iasă pentru a vedea ce se întâmplă în faţa fabricii de mobilă.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here