Proiecte pentru tinerii olteni

217

Asociaţia Scout Society desfăşoară activităţi de educaţie non-formală pentru tinerii din România, în special pentru regiunea Oltenia. În vara anului 2013 asociaţia a organizat 2 proiecte de schimburi de tineri: „Young people are non-formal citizens” unde au participat tineri din România, Spania, Turcia acesta promovând în special cetăţenia europeană activă şi educaţia nonformală; şi proiectul „Fight with ART against discrimination” cu participanţi din Letonia, Turcia, România, Croaţia, Italia – proiectul promovând interculturalitatea şi înţelegerea reciprocă între tineri din ţări europene diferite.

Proiectele au fost organizate, aprobate şi finanţate în cadrul programului Tineret în Acţiune al Comisiei Europene, astfel 75 de tineri din 6 ţări europene au avut ocazia să cunoască tradiţiile şi obiceiurile româneşti.
Scout Society a organizat şi trimis anul acesta 4 delegaţii de tineri să participe la proiecte în Slovenia, Letonia, Croaţia şi Grecia; astfel 40 de tineri din România au avut ocazia să cunoască alte culturi, să lege prietenii cu tineri din alte ţări, să descopere mai mult din ceea ce presupune să fii un cetăţean European. Participanţii români au fost tineri din comunităţile locale: Târgu-Jiu, Craiova, Turceni, Sinaia, Bucureşti, Paşcani, Deva, Brăila. Toţi participanţii la proiecte de schimburi de tineri au primit certificate „Youthpass” care dovedesc participarea la proiect pe deoparte, dar şi abilităţile dezvoltate de către aceştia în proiecte internaţionale pe de altă parte. În perioada 5-14 octombrie o delegaţie de 13 tineri din România participă la proiectul „CleanEYE” din Split, Croaţia.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here