Proiecte de viitor, la Băleşti

334

Picture 001Autorităţile locale din Băleşti se pot lăuta cu o serie de proiecte importante, dar şi cu cele ce urmează a fi realizate. Imediat după Zilele Comunei Băleşti, autorităţile au continuat lucrările de infrastructură, la nivelul localităţii.

Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti are o strategie proprie prin care doreşte să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor din localitate. Aflat la al doilea mandat de primar al Băleştiului, Paicu spune că în 2004, când a fost ales, în această comună nu exista salubrizare, iar infrastructura era la pământ. În 2011, comuna Băleşti are o faţă nouă şi multe proiecte implementate. S-a înfiinţat Serviciul de Salubrizare, s-au decolmatat 6 km de foste canale de irigaţii, s-au construit două poduri peste Iaz şi Iezer şi tot două poduri peste rîul Jaleş; s-au pietruit toate drumurile şi din 18 km de drumuri, doar 6 mai sunt de asfaltat.

Pod modern peste Jaleş

Picture 042Chiar în această perioadă se lucrează la construirea unui pod solid şi modern peste râul Jaleş. „Lucrăm la podul de peste Jaleş, care face legătura între Stolojanii de Câmpofeni şi Stolojanii de Stroeşti. Este un pod care a fost băgat în lucru pe un proiect din bugetul local. Costă 5,3 miliarde lei vechi. Sperăm ca până pe la 15 octombrie să fie gata. S-au turnat betoanele, sau pus grinzile, nu mai este pericol”, a precizat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti. Muncitorii lucrează de zor la realizarea acestui pod şi promit să se încadreze în termenul de finalizare, astfel încât podul să fie dat în folosinţă înainte de începerea sezonului rece.

Parc la standarde europene, în faţa Primăriei

Picture 047Chiar în faţa clădirii primăriei Băleşti se lucrează la realizarea unui parc de agrement. „Avem şi parcul din faţa Primăriei; e un parc de agrement şi am obţinut o finanţare de 8,5 miliarde. E un parc cu gazon rulou, cu gard viu, cu parcare pe partea dinspre vest, cu fântână arteziană, cu pergole pentru flori, iluminat cu stâlpi fotovoltaici. Eu zic că era necesar acest parc, întrucât noi suntem o comună dezvoltată şi nu suntem ca celelalte care se văd pe la televizor cu vaca prin noroi, care dacă dă cu capul în dreapta trebuie să mănânce iarba din parc. Instituţia publică se va vedea de acum, pentru că toţi care veneau la primăria Băleşti se întorceau înapoi pentru că nu se vedea şi nu ştiau unde este”, a explicat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti. Din păcate şi la Băleşti există rău-voitori care au început să vorbească pe la colţuri cum că banii ar fi trebuit folosiţi pentru altceva decât un parc. Acestora primarul Aristică Paicu le transmite: „lumea încă nu-şi dă seama şi foarte mulţi nu înţeleg că banii atraşi pe un proiect nu pot fi folosiţi de la o investiţie la alta, adică să-i foloseşti spre canalizare sau spre apă sau spre asfaltare; decât pentru ce au fost destinaţi. Banii nu vin şi se varsă în trezoreria Primăriei, cum cred unii că ei se varsă în cont şi de acolo poţi să-ţi iei şi să-i foloseşti la asfalt sau la canalizare. Ei au destinaţia lor precisă”. Înainte de a aproba această finanţare a venit şi o comisie care a analizat oportunitatea investiţiei şi a concluzionat că este oportună investiţia mai ales pentru o comună care poate concura la „cele mai frumoase comune din România”.De altfel, autorităţile locale din Băleşti au şi alte proiecte ce urmează a fi realizate. „Aşteptăm finanţarea unui proiect de asfaltare pentru 5,5 km de drumuri de luncă şi finanţarea pentru asfaltarea satului Găvăneşti. Până la 1 octombrie vom asfalta două străzi în Bălăceşti pe unde a fost introdusă reţeaua de canalizare”, a spus Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti. Acesta spune că „lucrările enumerate sunt palpabile, vizibile pentru majoritatea, mai puţin pentru unii, care orice ai face tot spun că nu ai făcut nimic”. Primarul Aristică Paicu va continua să se implice în rezolvarea problemelor comunităţii pe care o conduce, indiferent de ce spun gurile rele.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here