Programul pandurilor așteaptă OK-ul antrenorului

452

Peste mai puțin de o săptămână vacanța pandurilor ia sfârșit. Cu Iordănescu junior sau cu un alt antrenor pe bancă, echipa gorjeană se pregătește pentru un nou sezon, unul în care va juca iar și pe arene europene.

Scurtă sau lungă, vacanța fotbaliștilor este pe final. Dacă Steaua a sunat deja adunarea, pandurii mai zăbovesc pentru o săptămână pe tărâmuri însorite, căutând relaxarea înaintea unui nou cantonament istovitor.
În linii mari, chiar dacă nu s-a mișcat nimic încă la nivelul băncii tehnice sau la cel al lotului de jucători, datele pregătirii de vară au fost puse pe hârtie. Anul acesta Pandurii schimbă din nou locația. După ce anul trecut se pregăteau în premieră în Olanda, acum trupa gorjeană își va muta cartierul general în Slovenia, acolo unde președintele Narcis Răducan a decis să cantoneze echipa. Totuși, există o variabilă în această ecuație, iar aceasta este antrenorul cu care Pandurii va pleca în cantonament. În condițiile în care Edi Iordănescu va continua să antreneze la Târgu-Jiu, întregul plan elaborat de Narcis Răducan va fi respectat, mare parte din acesta fiind stabilit de comun acord cu tehnicianul. Dacă Iordănescu junior va declina oferta gorjenilor de a rămâne antrenorul pandurilor, atunci planul de pregătire poate suferi unele modificări: “Programul este stabilit în mare parte, dar putem vorbi acum doar generic despre el. În eventualitatea în care ar fi nevoie de un nou antrenor, atunci acesta ar putea veni cu unele modificări, deși este foarte greu acum să mai schimbăm ceva. Timpul este foarte scurt și modificări importante de structură ale cantonamentelor s-ar face cu greu, e vorba de rezervări făcute, contracte cu locațiile respective, documente, meciuri, terenuri… Cam greu de schimbat mare lucru”, a mărturisit team managerul Pandurilor, Adelin Șolea.

Revin împrumutații
Dacă până în acest moment nu se știe nimic despre cei care ar urma să vină la Târgu-Jiu pentru a completa lotul Pandurilor pentru sezonul viitor, echipa gorjeană își va reevalua în această vară unii dintre jucătorii pe care îi are încă sub contract, dar pe care i-a cedat în sezonu trecut, sub formă de împrumut, altor formații. “Vor fi și unele reveniri ale unor jucători care au fost împrumutați de noi la alte echipe în sezonul trecut. Acum nu pot să știu dacă vor rămâne toți”, a confirmat Adelin Șolea. Tot acesta a fost și cel care a dat și numele celor care, foarte probabil, se vor afla pe 13 iunie printre cei care vor spune prezent la reunirea echipei: “Vali Munteanu, Alin Buleică, Șandru, Erdei sunt jucători care vor veni și ei la reunire. Alexandru Dan are o clauză în contract și vom vedea dacă vom prelungi sau nu contractul acestuia”, a mai declarat Șolea.

Vasco și Khalouta au deja echipe
Doi dintre jucătorii pe care Pandurii i-a transferat vara trecută au părăsit deja echipa gorjeană și au semnat cu alte grupări. Aziz Khalouta a prins mult prea puține partide pentru trupa lui Edi Iordănescu și a fost lăsat să-și rezilieze contractul încă înainte de terminarea sezonului. Fost golgheter în liga secundă din Olanda, Khalouta și-a găsit o nouă echipă în Țara Lalelelor imediat după rezilierea contractului cu Pandurii, tot în al doilea eșalon, la Den Bosch, echipă care a încheiat sezonul pe locul 11. Atacantul, care nu s-a acomodat deloc la Pandurii, a jucat 13 partide pentru Den Bosch și a marcat de patru ori.
Vasco Fernandes a evoluat mult mai mult decât olandezul pentru Pandurii, portughezul evoluând în 28 de partide în tricoul echipei târgujiene. Vasco a fost util grupării mai ales în prima parte a sezonului, când Edi Iordănescu îi avea ca soluții pentru centrul defensivei doar pe Șandru și Filippetto, Erico și Vasiljevic fiind în perioada de recuperare după accidentările suferite. Odată cu revenirile acestora, cu retragerea lui Săpunaru și cu transferul lui Bunoza, Vasco a ieșit din schemă și a fost lăsat să plece în această vară fără a-i fi activată clauza de prelungire a contractului. Vasco s-a mișcat destul de repede și a semnat un contract cu Vitoria Setubal, revenind astfel în țara natală.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here