Programul de guvernare 2012 – Prioritate: Înființăm compania Complexul Energetic Oltenia și Privatizăm compania Complexul Energetic Oltenia

128

_MG_4091A fost dat publicității ”docomentul”, numit: Program de guvernare, structurat pe 26 de capitole și care conține prevederi pentru anul 2012 în toate domeniile de activitate. L-am citit și am încercat cu greu să găsesc ceva care să-mi stârnească interesul, mai ales că aveam așteptări mari, ținând cont că apărea pe scena politică un prim-ministru delegat interesant cu un c.v. aparte iar la pachet îi erau ”puși” pe masă miniștri foarte noi intr-ale ”politichiei”.

Totuși, facând eforturi întru în detalii legate de capitolele 13. Energie și 17. Protecţia mediului înconjurător. Mă refer la cele două capitole pentru că ne interesează ce o să se întâmple, ce efecte vor avea deciziile guvernului asupra județului Gorj.

• În primul rând referirea din capitolul Energie la – Definitivarea procesului de reorganizare a sistemului energetic prin înfiinţarea noilor companii Complexul Energetic Hunedoara şi Complexul Energetic Oltenia, este trecut ca direcție de acțiune.

• După înființarea companiei urmează privatizarea Complexului Energetic Oltenia.

Din informațiile apărute de-a lungul anului 2011 și inceputul lui 2012 se pare că deja se știe cine și cum se va privatiza.Oricum la o primă lecturare a acestui capitol ne duce cu gândul la o poveste, nimic concret, totul, probabil,se va aranja în spatele acestei povești. Cel de-al doilea capitol la care fac referire este Protecţia mediului înconjurător. Acest capitol este structurat astfel: Stadiu actual și Direcții de acțiune: Povestea se repetă…. mai ales în primul subcapitolul in care ne povestește ”autorul” despre starea mediului la noi în țară, dar nu cum o știm noi ci cum o văd cei de la putere care probabil trăiesc in altă țară. Interesul este maxim la cel de-al doilea subcapitol Direcții de acțiune unde ”autorul” ne duce în lumea FINALIZĂRILOR, tot acest subcapitol ne povestește cum va fi:

• Finalizarea revizuirii Strategiei Naţionale de Gestionare a Deşeurilor.

• Finalizarea Strategiei Naţionale de Securitate a Mediului.

• Finalizarea în 2012 a Inventarului Forestier Naţional, ca instrument statistic în domeniul silviculturii, compatibil cu sistemele din UE.

Mai departe, nu vreau să mai plictisesc cu citate din această carte,spun că totul este scris la modul…VOM FACE!!!,nimic concret.

La strategia de gestionare a deșeurilor am făcut referire acum un an ,când am atras atenția că este un eșec total, doar că eu aș insista la nivelul achizițiilor,aici este un mare interes iar strategia este facut in așa fel incât să lase liber la achiziții fără nicio logică! Ce INVENTAR al padurilor?! …mai avem ce inventaria,când se taie cum se taie și se fură cum se fură”? Eu nu pot să fiu critic literar, să pot face recomandări de genul.. e o carte pe care o recomand deoarece..!,dar pot spune că acest Program, dacă se poate numi Program de Guvernare,a fost scris la genul, bine spune Crin Antonescu…, ”copy paste” la programul de guvernare al guvernului Boc. Asta înseamnă că o să fie ceva evenimente importante în decursul acestui an, mai ales pentru gorjeni. Am făcut o sinteză a ceea ce conține CARTEA…..POVESTEA….. Pogramul de guvernare 2012 al Cabinetului Ugureanu!

Iulian Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here