Programul Casa Verde a fost epuizat în judeţul Gorj

132

panouri solareLa nici trei săptămâni de când a debutat la nivel naţional, cea de-a doua ediţie a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, Casa Verde, a luat final la Gorj.

Gorjenii au putut aplica pentru trei tipuri de măsuri de finanţare şi tot atâtea sisteme de încălzire. Astfel, s-au primit 6.000 de lei pentru panourile solare, 8.000 de lei pentru pompele de căldură şi până la 6.000 lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice. La alocarea sumelor nerambursabile, s-a luat în considerare şi dacă în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului, persoana fizică în cauză nu a încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu efectuează activităţi cu efect negativ asupra mediului.

297 de dosare pentru Casa Verde

„APM Gorj declară încheiată această sesiunea a Programului Casa Verde. Oamenii au venit într-un număr mare, au ştiut încă de anul trecut care sunt actele necesare pentru ca dosarul să primească finanţare. Am terminat fondurile alocate de Ministerul Mediului în urma celor 297 de dosare depuse în mai puţin de trei săptămâni. Sesiunea a fost una mai bună faţă de precedenta deoarece putem spune că anul trecut a fost unul de experienţă”, a declarat Elisabeta Juveloiu, directoarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj. Judeţul Gorj a beneficiat de o finanţare în valoare de 1.786.396 de lei prin programul de instalare a sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, „Casa Verde”. Acesta a devenit funcţional din prima zi a acestei luni, finanţarea urmând a se asigura de la Administraţia Fondului de Mediu (AFM). Instituţia intermediară între cetăţenii gorjeni doritori a se înscrie pentru acest program şi Administraţia Fondului de Mediu este Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj. Conducerea APM Gorj a precizat că acum urmează ca AFM-ul să facă evaluarea şi să declare dosarele eligibile la plată. „Ei vor face evaluarea şi vor afişa pe propriul site persoanele din Gorj care au primit finanţarea. Noi doar vom primi prin Poştă de la Bucureşti contractele de finanţare pe care beneficiarii vor fi nevoiţi să vină să le semneze la sediul nostru”, a adăugat Juveloiu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here