“Program Altfel”, la Cinema “Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu

608

Elevii gorjeni schimbă în această săptămână, sala de clasă pentru sala de cinema “Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu, în cadrul programului Şcoala Altfel: “Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Încă din prima zi cinematograful s-a dovedit neîncăpător datorită numărului mare de elevi care au venit să urmărească peliculele de animaţie.

CINEMA2Cinematograful “Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu vine în întâmpinarea şi sprijinirea săptămânii “Şcoala Altfel” cu o ofertă specială şi accesibilă de filme educative şi distractive dedicată tuturor participanţilor, dar mai ales copiilor. “Şcoala Altfel: «Să ştii mai multe, să fii mai bun» este un program desfăşurat de către Ministerul Învăţământului, ocazie cu care elevii de la mai multe şcoli din judeţ vor viziona pelicule de animaţie. În fiecare zi vor rula câte şase filme, dintre care 3 de animaţie. Programările în cadrul acestei acţiuni au fost realizate de către profesorii de la unităţile de învăţământ, cu o lună înainte de începerea programului. Cu siguranţă, în această perioadă vom avea încasări foarte bune. De asemenea, preţul biletului la film a fost redus, de la 20 de lei la 15 lei, astfel încât să se poată bucura de filme cât mai mulţi elevi”, a precizat Ion Duţică, directorul Cinematografului “Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu.
CINEMA1Şcolarii au fost însoţiţi de către dascăli la cinema, profesorii făcând faţă cu greu nemulţumirilor grupului lor. Programul elevilor în cadrul acestei acţiuni nu se termină aici, copiii urmând în zilele următoare să viziteze şi alte locuri. Cei mai mulţi dintre elevi preferă filmul în locul orelor la clasă, însă există şi excepţii.
“Școala Altfel” este un program dedicat exclusiv activităților extracurriculare și extrașcolare, stabilite anterior de către cadrele didactice în colaborare cu elevii și părinții acestora. În fiecare an, cele mai multe dintre unitățile din municipiul Târgu Jiu (și nu numai) includ vizitele la teatru, la cinematograf și la muzeu în programul stabilit pentru această perioadă.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here