Probele orale, la Bac-ul de toamnă

230

IMG_9598Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului din acest an a debutat luni cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română şi limba maternă. Toate probele de evaluare a competenţelor vor fi susţinute la Colegiul Naţional „Gheorghe Magheru”, peste 200 de absolvenţi ai claselor a XII-a urmând să susţină aceste probe până la sfârşitul acestei săptămâni.

 

Peste 3000 de elevi gorjeni care nu au promovat prima sesiune a bacalaureatului au intrat, începând de ieri, în febra examenelor sesiunii de toamnă a BAC-ului. Startul examenelor a fost dat de proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română şi limba maternă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, 205 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele de evaluare a competenţelor, probe ce urmează să se desfăşoare într-un singur centru aferent Colegiului Naţional „Gheorghe Magheru”. Calendarul examenului de bacalaureat continuă astăzi, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (probele A,B şi C), urmând ca miercuri, 24 august să se prezinte să desfăşoare probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (B şi C). Ultima probă programată să se desfăşoare în această săptămână este cea de evaluare a competenţelor digitale, 21 de elevi gorjeni înscriindu-se pentru a susţine această probă.

Un singur caz special

_MG_8111Pentru această sesiune a examenului de bacalaureat a fost înregistrat un singur caz special, un elev al Grupului Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia“din Târgu-Jiu având mâna dreaptă în ghips. Potrivit inspectorului de specialitate din cadrul IŞJ Gorj, Marius Staicu, elevul va susţine examenul de bacalaureat în centrul de examinare cu ajutorul unui profesor căruia îi va dicta rezolvarea subiectelor: „Avem un singur caz mai special. Este vorba de un elev de la Liceul Auto care are mâna dreaptă în ghips. A fost desemnat un profesor căruia îi va dicta”. Promovarea examenului de bacalaureat se face cu media 6, iar din cei 3.194 de candidaţi, cei mai mulţi susţin din nou proba scrisă de matematică, peste 1.500. Probele scrise încep pe 29 august, iar pe 4 septembrie vor fi anunţate primele rezultate. Şi în cadrul acestei sesiuni, Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia celor din învăţământ o linie gratuită Tel Verde 080080110, la care pot semnala orice nereguli constatate în derularea probelor. Linia de telefon va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00-19.00, începând cu data de 22 august.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here