Prinşi în trafic beţi sau fără permis

254

Mai mulţi conducători auto s-au ales cu dosare penale în ultimele zile ale săptămânii trecute, după ce au fost prinşi de poliţişti conducând autovehicule pe drumurile publice, deşi fie se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, fie nu aveau permis.
Numai în cursul zilei de 16 octombrie, poliţiştii gorjeni au constatat şase infracţiuni rutiere. Un bărbat de 32 de ani, din Peştişani, a fost prins de poliţiştii Serviciului Rutier în timp ce conducea un moped neînregistrat pe DN 67 D Peştişani, fără a deţine permis de conducere, iar acum este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Tot vineri, poliţiştii Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Caracal, judeţul Olt, care conducea o autoutilitară pe D.N. 79 – localitatea Iezureni, având o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni mai este cercetat şi un bărbat de 61 de ani, din Baia de Fier, prins de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 665 localitatea Baia de Fier, având o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu dosar penal s-au mai ales o adolescentă în vârstă de 17 ani, din Dăneşti, şi un tânăr de 23 de ani, din Târgu-Jiu. Prima este anchetată după ce a fost depistată de poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 663, localitatea Scoarţa, fără a poseda permis de conducere, iar cel de-al doilea pentru că a lăsat-o pe adolescentă să-i conducă maşina, deşi ştia că aceasta nu posedă permis de conducere. Tot pentru conducere fără permis mai este cercetat şi un tânăr de 19 ani, din Urdari, depistat sâmbătă de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni în timp ce conducea un moped pe D.J. 674 Turceni-Urdari, deşi nu poseda permis de conducere. Tot sâmbătă, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism în localitate, având o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Şoferi fără permis
În cursul zilei de 18 octombrie, poliţiştii gorjeni au întocmit două dosare penale pentru conducere fără permis sau cu permisul suspendat. Pentru conducere fără permis este cercetat un tânăr de 19 ani, din Glogova, prins de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru în timp conducea un autoturism pe strada Minerului. Tot duminică, poliţiştii poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci au depistat un bărbat de 26 de ani, din comuna Alunu, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autovehicul pe D.J. 675 C localitatea Alimpeşti, având permisul de conducere suspendat, motiv pentru care i-au întocmit acestuia dosar penal.

Beţi la volan
Tot duminică, poliţiştii gorjeni au depistat în trafic şi mai mulţi conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Recordul îl deţine un bărbat de 52 de ani, din comuna Fărcăşeşti, depistat de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul Rutier în timp ce conducea un autoturism pe strada Luncilor, având o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni mai sunt cercetaţi un bărbat de 26 de ani, din Samarineşti, prins de poliţiştii din Motru în timp ce conducea un autoturism pe DN 67, având o concentraţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, un tânăr de 22 de ani, din Tismana, depistat de poliţiştii din localitate conducând un autoturism pe D.J. 672 localitatea Pocruia, deşi avea o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aer expirat, precum şi un bărbat de 58 de ani, din Novaci, prins de poliţiştii din localitate în timp ce conducea un autoturism pe strada Parângului, având o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here