Prins băut la volan

422

Un bărbat din Sadu s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins băut la volan de poliţiştii din localitate. Acesta avea o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti Jiu au identificat, miercuri, în trafic un bărbat în vârstă de 58 de ani, din oraşul Bumbeşti Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 665, localitatea Curtişoara, având o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Recomandări pentru şoferi
Poliţiştii reamintesc şoferilor că, consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Mai exact, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here