Prime de până la 17.000 lei pentru cei care se asociază să-şi înlocuiască tractoarele uzate

241
Senatul a adoptat, o iniţiativă legislativă care prevede că proprietarii de tractoare uzate care se asociază pentru achiziţionarea unui tractor nou vor beneficia fiecare de o primă de cel mult 17.000 lei, cuantumul cumulat al acestor prime neputând să depăşească 50% din valoarea achiziţiei.

Senatorii au adoptat, cu amendamentele formulate de Comisia economică, o iniţiativă legislativă pentru completarea Legii 329/2009 privind reorganizarea unor activităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordului-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Propunerea legislativă, care, în varianta iniţială, viza completarea Legii nr.10/2008 pentru instituirea Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare, îi are ca iniţiatori pe senatorii PDL Alexandru Mocanu şi Ion Ruşeţ.
Senatorii au mai stabilit, prin vot, că de aceste facilităţi ar urma să beneficieze şi proprietarii de maşini agricole autopropulsate uzate şi moştenitorii acestora care s-au asociat în vederea achiziţionării, în coproprietate, a unei maşini agricole autopropulsate noi. Potrivit motivării redactate de Comisia economică, scopul iniţiativei legislative este acela de a stimula producătorii să se asocieze în vederea realizării unor exploataţii agricole mari care să ducă la creşterea performanţei în sectorul agricol. Iniţiativa legislativă, adoptată cu 58 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi o „abţinere”, a fost dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.
Pagină realizată de Daniela SCAFEŞ, după Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here