Primarul Pienaru, audiat de DNA la Bumbeşti-Piţic

266

ion-pienaruEdilul comunei Bumbeşti-Piţic, Ion Pienaru, a fost audiat ieri de către procurorii DNA chiar la el în localitate. Cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA) Târgu-Jiu s-au deplasat la Bumbeşti-Piţic, deoarece se fac cercetări în dosarul deschis pentru frauda de 80.000 de euro de la Penitenciarul Târgu-Jiu.

A fost vizat Pienaru deoarece şi primăria pe care o conduce ar fi colaborat cu Penitenciarul Târgu-Jiu, pe programele de reeducare şi cultură, desfăşurate de instituţia de detenţie pe fonduri europene.

Vâlvă mare ieri la Bumbeşti-Piţic, mai ales că alături de primarul PSD, Ion Pienaru au fost văzuţi reprezentaţii DNA care ar fi descins la primărie. Au fost persoane care s-au alarmat spunând că primarul ar fi fost arestat, procurorii DNA ridicându-l de acasă în vederea arestării sau a audierilor. În final lumea s-a liniştit, primarul nu a fost arestat ci doar audiat de către cei de la DNA, motivul fiind dosarul în care se cercetează frauda de la Penitenciarul Târgu-Jiu, adică utilizarea fondurilor europene pe programe care nu s-ar fi realizat. Pienaru ar fi dat explicaţii procurorilor DNA doar pentru că Primăria Bumbeşti-Piţic ar fi colaborat cu Penitenciarul Târgu-Jiu. Deşi a fost contactat telefonic, primarul Pienaru nu a răspuns pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu aceste audieri. Procurorii DNA nu se vor opri însă aici, în anchetă fiind vizaţi mai mulţi primari din Gorj de culori politice diferite. Cei vizaţi se frământă mai mult în incinta Penitenciarului Târgu-Jiu, aici unde chiar şi deţinuţii au fost audiaţi.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here