Primarul Jianu: “70 de salarii din Primăria Motru vor fi reduse, 30 majorate și 50 vor rămâne așa cum sunt!”

341

Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, susține că va merge până în Consiliul Local cu grila sa de salarizare, în pofida angajaților care au contestat-o public, miercuri, printr-o grevă spontană. Edilul municipal susține că tăierea salariilor la aproape jumătate dintre angajați îi este impusă de noua Lege a Salarizării, chenzinele trebuind să coboare sub cel al viceprimarului, asta chiar dacă doar secretarul primăriei depășește acest venit brut. Jianu a subliniat că grila va trece, joia viitoare, de Consiliul Local Motru, în starea în care este, în caz contrar funcționarii publici vor rămâne fără salarii. Sindicatul angajaților din primărie a realizat însă propria grilă de salarizare, pe care o va prezenta CL.

În cadrul conferinței de presă a PNL Gorj de joi, subiectul aplicării legii salarizării unice a fost dezbătut de către deputatul PNL, Dan Vîlceanu, dar și de primarul de Motru, Gigel Jianu. Edilul municipiului Motru a explicat că legea inițiată de PSD este una proastă, dar trebuie aplicată ca atare, social-democrații netrebuind să mai critice actul, ci doar să îl aplice. Jianu a explicat că la Motru el va aplica legea, tăind salarii, dar și majorând la personalul care are venituri extrem de mici. “70 de salarii din Primăria Motru vor fi reduse, 30 majorate și 50 vor rămâne așa cum sunt!”, a explicat primarul, subliniind că secretarul primăriei are salariul peste cel al viceprimarului și încă “patru șefi de servicii”, dar cu toate acestea reducerile drastice se vor aplica pentru 70 de salariați.
De altfel, sindicatul din Motru și-a făcut propria grilă de salarizare ce va fi adresată Consiliului Local.

Grila de la Târgu-Jiu, fără aprobarea PSD
Deputatul Dan Vîlceanu a criticat și el legea salarizării Olguței Vasilescu, care nu a fost aprobată de grupul PNL din Parlamentul României, dar a menționat că fiind o lege trebuie aplicată ca atare. În opinia lui Vîlceanu, nemulțumiri vor apărea și la Primăria Târgu-Jiu, unde se lucrează acum la noua grilă salarială, acesta menționând că primarul Romanescu nu va beneficia, în opinia sa, de aprobarea majorității PSD, în ciuda asigurărilor repetate ale social-democraților, legate de avizarea pozitivă a proiectelor noului edil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here