Primarii trec de la spălarea străzilor la dezinfectarea scărilor de bloc

1336

Misiune dificilă pentru primarii din Gorj în găsirea firmelor și a substanțelor dezinfectante pentru a respecta măsura impusă de autoritățile centrale. Una dintre ordonanțele militare prevede ca toate scările de bloc din orașe să fie dezinfectate. Însă, prețurile substanțelor și a dispenserelor au explodat în ultimele zile, așa că autoritățile locale au alocat sume serioase de bani din bugetul local numai pentru această anevoioasă acțiune.

Unele primării din Gorj au încheiat deja primele acțiuni de dezinfectare a scărilor de bloc. Este cazul orașelor Turceni și Țicleni. „Acțiunea de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc din orașul Turceni s-a terminat! La intrările blocurilor sunt amplasate tăvițe cu soluție dezinfectantă. Vă rugăm să le folosiți corespunzător! Împreună vom reuși să depășim cu bine această perioadă mai dificilă!”, a anunțat Cristina Cilibiu, primarul din Turceni.
La Țicleni, primăria a dezinfectat, zilele trecute, aleile pietonale, trotuarele și cele 12 scări de bloc.
Marea acțiune de dezinfectare a scărilor de bloc a început, de luni, și la Târgu-Jiu. Vor fi igienizate circa 1.400 de scări de bloc. Soluțiile sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu pun în pericol sănătatea oamenilor. Ele sunt pulverizate pe treptele scărilor, balustrade sau în lifturi.
„În perioada următoare, vom monta si dispozitivele cu soluții dezinfectante. În paralel, continuăm dezinfectarea străzilor și a trotuarelor, în așa fel încât să protejăm cât mai bine cetățenii municipiului Târgu-Jiu”, a transmis primarul Marcel Romanescu, care spune că prețurile soluțiilor dezinfectante și a dispenserelor s-au dublat sau chiar triplat în ultima perioadă.

Acțiunile se vor repeta
Primăria Motru a început, marți, acțiunea de dezinfectare a scărilor de bloc din municipiu. Reprezentanții fiecărei asociații de proprietari au fost anunțați de demararea acestei acțiuni, precum și de programul stabilit cu firma care va realiza dezinfecția. Acțiunea se va încheia pe data de 9 aprilie.
„La fiecare scară de bloc au fost afișate anunțuri cu privire la operațiunea de dezinfecție, precum și avertismentele necesare. Se folosesc substanțe autorizate de Ministerul Sănătății. Dezinfecția scărilor de bloc va fi reluată de câte ori este necesar. Facem un apel către cetățenii municipiului ca în această acțiune să fim parteneri. Acest lucru înseamnă ca și cetățenii să respecte reglementările pe care le-au stabilit autoritățile locale și centrale, iar noi, autoritatea locală, să facem ceea ce trebuie pentru a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus”, a anunțat Primăria Motru.
Și la Rovinari a demarat de marți, ora 13.00, procesul de dezinfectare a tuturor scărilor de bloc. Măsurile luate de autorități au drept scop limitarea răspândirii noului coronavirus. Opt gorjeni au fost infectați cu COVID-19, patru dintre ei fiind declarați vindecați.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here