Primarii gorjeni, mai puţin darnici cu salariaţii

144

hanu sampanieEdilii localităţilor din judeţul nostru sunt din ce în ce mai puţin darnici cu propriii angajaţi şi asta din cauza bugetului limitat. Astfel, salariaţii au fost lăsaţi pe ultimul loc la primele pentru sărbători, banii ducându-se întâi către cadouri şi pachete cu alimente pentru familiile nevoiaşe.

Şefii administraţiilor locale din Gorj sunt încă afectaţi de criză şi îşi limitează bugetul deşi se apropie sfârşitul de an, perioada când toţi trebuie să fim mai darnici. Astfel, la Târgu-Jiu, salariaţii din administraţia publică locală nu vor fi cadonaţi cu prime în bani cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „În această lună, în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, niciun salariat nu va primi primă, dar în schimb, toţi vor primi o sumă de 400 de lei, sumă care se va da în baza unei hotărâri judecătoreşti şi sunt bani ce trebuiau să-i dăm în 2009 şi în 2010. Neavând posibilităţi financiare la vremea respectivă şi nedând aceşti bani, acum, în baza hotărârii judecătoreşti, încercăm să rezolvăm această problemă, să vedem cum venim în sprijinul salariaţilor cu această sumă pentru că ştim cu toţii că salariile sunt destul de mici în momentul actual”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul de Târgu-Jiu.

Picture 048Bani pentru copii la Motru

Municipiul Motru este pregătit de întâmpinarea Crăciunului şi a Anului Nou. Iluminatul public a fost deja inaugurat la 1 decembrie, iar cu câteva zile înainte de Crăciun îşi vor face apariţia şi colindătorii. „Ca în fiecare sfârşit de an, Primăria Municipiului Motru a înfrumuseţat oraşul, reuşind pe 1 decembrie să dăm drumul la iluminatul public. Deşi banii alocaţi pentru evenimentele din luna decembrie a acestui an au fost mult mai puţini decât în alte localităţi şi posibilităţile noastre financiare sunt mai reduse, dar, în general, cetăţenii s-au declarat mulţumiţi şi consider că a ieşit o treaba bună. În general, în ceea ce priveşte sărbătorile de iarnă, urmează ca pe data de 22 decembrie să primim colindătorii, şi tot atunci am pregătit şi o serie de evenimente dedicate sfârşitului de an. De asemenea peste 1.200 de familii sărace de pe raza municipiului Motru, beneficiare de şomaj sau de ajutor social, vor primi pachete în valoare de 50 de lei pachetul. Şi pentru colindători avem pregătite 150 de pachete. Este o cantitate destul de mică în comparaţie cu necesităţile, dar este simbolică şi în primul rând, destinată celor care au situaţii materiale precare”, a declarat edilul municipiului Motru, Dorin Hanu. Deocamdată, conducerea Primăriei şi Consiliul Local nu a prevăzut prime pentru angajaţi, dar conform contractului de muncă, se vor da bani pentru copiii salariaţilor, câte 250 de lei/copil.

600 de pachete, la Leleşti

Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti spune că iluminatul public va fi inaugurat în ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, iar cadourile pentru cei mici au început deja să fie împărţite. „De Moş Nicolae, angajaţii primăriei au dat la fiecare copil din localitate cadouri, mai precis 350 de pachete, şi urmează să găsim o soluţie şi pentru Crăciun. Copiii sunt foarte mulţumiţi, iar în colaborare cu cei de la şcoală şi cei de la primărie am reuşit să le facem sărbătorile aşa cum am ştiut noi mai bine. Pentru Moş Crăciun am pregătit deja 250 de pachete destinate copiilor, valoarea fiecărui pachet fiind de 50 de lei. Le promit cetăţenilor că atunci când va cădea zăpada, vom deschide şi pârtia pe care am amenajat-o încă din sezonul trecut”, a spus edilul Rotaru.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here