Primarii găsesc inutile şedinţele la care sunt chemaţi

141

Edilii din judeţ au fost convocaţi ieri de Prefectura Gorj la o şedinţă în cadrul căreia aceştia trebuiau să spună ce proiecte au întocmit şi în ce fază sunt acestea, majoritatea primarilor lipsind de la discuţii.

Cei care au venit au raportat ori că nu au probleme deosebite, pentru a scăpa mai uşor de alte discuţii, ori au spus pe faţă ce-i doare, cei din ultima categorie găsind inutile şedinţele de acest gen. Cu toţii s-au plâns de lipsa fondurilor şi de faptul că nu le sunt aprobate finanţările de care ar avea nevoie, reprezentanţilor Prefecturii fiindu-le cerut sprijin în deblocarea situaţiei respective.

Proiectele întocmite pe măsura 322 şi neaprobate la nivel de judeţ au stârnit cele mai dure controverse, Gorjul având toate cele 32 de proiecte respinse de la finanţare. Primarii au spus că, din această cauză, au ajuns să întocmească „maculatură”, însă una foarte scumpă, care costă enorm pentru că orice proiect presupune un studiu de fezabilitate. Studiile respective se plătesc cu zeci de mii de lei sau chiar şi mai mult, dar proiectele nu sunt aprobate, primarii apreciind că, astfel, în loc să fie ajutaţi cu fonduri, de fapt pierd bani de la buget. Unii au ajuns la concluzia după şedinţa de ieri că înregistrează pierderi şi doar pentru că vin la astfel de întâlniri, cota de benzină redusă la jumătate de către guvern fiind consumată aiurea pe astfel de deplasări spre Târgu Jiu.

Gelu IONESCU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here