Primărie reabilitată cu bani guvernamentali

943

Sediul primăriei din comuna Licurici va fi reabilitat și extins cu bani de la Guvern. Autoritățile locale au obținut o finanțare importantă de la Ministerul Dezvoltării. O firmă din Târgu-Jiu a început deja lucrările, investiția depășind 400.000 de lei. Primarul Drăgulescu anunță că vor începe lucrările și la blocul de locuințe din comună.

Lucrările de reabilitare a sediului primăriei au demarat în această lună și durează circa o jumătate de an. O firmă din Târgu-Jiu, SC ZOOM GSM SRL, se ocupă de această lucrare. Banii sunt asigurați de la Guvernul României. „Banii provin de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL, iar o parte mică din sumă suportăm și noi, din bugetul local. Clădirea va fi reabilitată interior și exterior și facem și o extindere în spatele primăriei, un birou, camera centralei și un grup sanitar nou, iar sus vor fi alte trei birouri. Primăria nu a mai fost reabilitată de când s-a făcut, cred că din anul 1974. Instalația electrică este veche, pe aluminiu, și creează probleme în permanență.Acoperișul va fi și el reabilitat”, a declarat primarul Liviu Doru Drăgulescu.

Bloc izolat pe fonduri europene
În același timp, vor demara și lucrările de izolare termică a blocului de locuințe din comună. De data aceasta, investiția este pe fonduri europene.
„O să începem și lucrările la blocul de locuințe. Va fi izolat termic pe fonduri europene, avem 39.000 de euro obținuți prin GAL. Vor fi puse termopane la terase, la geamuri, va fi izolat podul blocului, jgheaburi, astereală”, ne-a mai declarat primarul Drăgulescu.
Blocul are vreo 25 de ani și nu a fost renovat niciodată. Aici sunt șase apartamente, însă doar unul mai este ocupat de către o familie.
Primăria va depune un nou proiect pentru reabilitarea interioară a clădirii. După finalizare, autoritățile locale vor să facă aici un centru social de zi. Nu sunt uitați nici dascălii.
„Sunt șase apartamente cu două camere și sper să-l renovez la anul și pe interior. O să depun proiectul tot pe GAL, să refacem instalațiile electrice și sanitare. Aici mai locuiește doar o singură familie. A mai stat cineva de la poliție. O să le oferim și profesorilor apartamente, dacă vor dori să locuiască aici. Aș dori să fie aici un fel de centru social multifuncțional de zi”, a completat primarul Liviu Drăgulescu.
Lucrările de izolare vor fi executate de o firmă din comuna gorjeană Bîlteni, respectiv Lexdincon SRL.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here