Primăria Târgu-Jiu i-a dat 12.000 de lei Şcolii Populare de Artă

116

spa inscriptionataConsilierii locali au aprobat, în şedinţa din 28 iunie 2011, alocarea sumei de 12.000 de lei din bugetul local Şcolii Populare de Artă (SPA) Târgu-Jiu. Aceşti bani sunt necesari organizării ediţiei jubiliare a Festivalului Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”.

În perioada 8-10 august 2011 va avea loc Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”, organizat de Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu. În acest an Festivalul „Poarta Sărutului” a ajuns la ediţia a X-a. În fiecare an, evenimentul a fost susţinut de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, organizaţii neguvernamentale, mass-media locală şi naţională. Potrivit organizatorilor, şi la această ediţie vor evolua pe scenă, la închiderea fiecărei seri a festivalului, nume sonore româneşti din domeniul muzicii folk, precum Ducu Bertzi şi Mircea Vintilă, oferind publicului târgujian spectacole de excepţie.

Cheltuieli pentru cel mai mare eveniment nonfolcloric

Pentru realizarea la timp şi în cele mai bune condiţii a Festivalului Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”, organizatorii au solicitat Consiliului Local Târgu-Jiu aprobarea unei contribuţii financiare în valoare totală de 12.000, sumă ce va acoperi o parte din cheltuielile presupuse de acest eveniment. În solicitarea pentru alocarea banilor, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu preciza: „fiind vorba de ediţia jubiliară a celui mai mare eveniment nonfolcloric de la nivelul Târgu-Jiului şi Gorjului, dar, în acelaşi timp, unul din topul de trei al marilor festivaluri de folk din arealul românesc, este imperios necesară revenirea, după criza din 2010, la un festival cu durata de 3 zile, aşa cum se obişnuieşte pretutindeni în ţară”. De asemenea, trebuie precizat faptul că instituţia organizatoare, în speţă Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu va aloca din venituri proprii o sumă consistentă, cifrată în jurul a 22.000 de lei. Ei îşi doresc ca cea de-a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului” să fie un eveniment de neuitat pentru toţi târgujienii.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here