Primăria Târgu-Jiu, furată la grătare

212

Anul trecut, administraţia locală din Târgu-Jiu a amenajat mai multe locuri de picnic din care unul la intrarea în Pădurea Drăgoieni.

Amenajare confortabilă, cu mese şi băncuţe de lemn şi bineînţeles nelipsitele grătare, totul pentru a da un aspect civilizat şi o dotare pe măsură celor care doreau să iasă chiar pentru puţin timp la iarbă verde în apropierea oraşului. Dar iată că recent, trecând pe acolo, am fost surprins să constat că o parte dintre grătarele ce fuseseră amplasate între mese au dispărut, fiind scoase cu totul din pământ şi implicit din montura betonată unde fuseseră fixate.
2Ce or fi făcut cu respectivele grătare nu e greu de presupus. Probabil că picioarele metalice le-au fost tăiate şi sunt folosite poate chiar în ziua de azi prin vreo curte ori terasă. Şi uite aşa, un loc cochet aflat în vecinătatea pădurii de stejari, a fost urâţit şi vor fi necesari alţi bani pentru ca locul să fie ca la început.
Un gest primitiv la prima vedere, dar care demonstrează un lucru mult mai complex şi anume faptul că o parte dintre semenii noştri mai au drum lung de parcurs până a conştientiza că aceste dotări nu sunt ale unuia ori altuia, ci ale comunităţii şi toate distrugerile ori furturile se remediază din banii noştri proveniţi din taxele şi impozitele ce le achităm către administraţia financiară a urbei.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here