Primăria Târgu-Jiu a început dezinsecţia în parcuri

404

dezinsectie1Autorităţile locale târgujiene au demarat ieri dimineaţă prima acţiune de dezinsecţie în urma apariţiei la noi în ţară a cazurilor de virus West Nile transmis prin înţepăturile de ţânţar.

Prima dezinsecţie a început în Parcul Central, iar apoi s-a continuat în alte zone cu spaţii verzi din municipiu. „Acţiunea va continua pe malurile lacului de acumulare şi în cartierele din municipiu unde există foarte multă vegetaţie. Nu este prima dată când facem acest lucru, acţiunea fiind făcută temeinic şi în primăvara acestui an”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărie Rurală din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Acesta a avertizat că acţiunile de dezinsecţie iniţiate de primărie pot avea succes doar dacă dezinsectie2asociaţiile de proprietari continuă să facă dezinsecţie şi în subsolurile blocurilor, în caz contrar rămânând focare de zone infestate de ţânţari. „Este o acţiune pe care Primăria Târgu-Jiu oricum o face regulat, se folosesc atomizoare, aparate de producere a ceţii calde pentru eliminarea ţânţarilor şi larvelor de ţânţari”, a precizat Jilăveanu. Până la această oră, la serviciile de dezinsecţie ale autorităţii locale, nici un administrator de asociaţie nu a apelat, însă există blocuri ale căror subsoluri au beneficiat de acest tratament. „O parte dintre administratorii din mai multe cartiere ale municipiului au făcut această acţiune în subsoluri cu diferite societăţi care se ocupă pe raza municipiului cu dezinsecţia şi deratizarea. Dar, repet, este suficient ca într-un cartier să rămână unul sau două subsoluri nedezinfectate ca ţânţarii să le invadeze pe toate din nou”, a mai spus şeful de la Gospodărie Comunală.

Acţiunea demarată ieri de Primăria Târgu-Jiu este un răspuns la solicitarea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, ai cărei reprezentanţi au cerut dezinsecţia în zonele afectate de ţânţari, ca urmare a numeroaselor infestări cu virusul West Nile.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here