Prestaţia lui Dacian Cioloş la audiere, lăudată de presa străină

197
dacian-ciolos-604-afpComisarul român desemnat pentru portofoliul Agriculturii în noua CE, Dacian Cioloş, a creat o impresie pozitivă la Bruxelles, unde a fost audiat de eurodeputaţii din Comisia pentru Agricultură, consideră numeroase publicaţii europene, primind patru puncte din cinci de la Financial Times.

Cotidianul britanic Financial Times a notat prestaţia celor 20 de candidaţi audiaţi până în prezent, acordându-i candidatului român patru stele din cinci, mai mult decât comisarului desemnat de Franţa, Michel Barnier, care a primit trei stele. El este la egalitate cu alţi zece candidaţi, singurul care a obţinut punctajul maxim fiind comisarul desemnat de Spania, Joaquín Almunia, pentru portofoliul Competiţiei. Cel mai prost notată este candidata Bulgariei, Rumiana Jeleva, care a primit un singur punct.
Numindu-l „expert” în domeniul său, Financial Times subliniază că Dacian Cioloş i-a mulţumit pe eurodeputaţi spunându-le ceea ce voiau să audă şi anume că Parlamentul European va avea puteri extinse sub Tratatul de la Lisabona şi că vrea mai mulţi bani pentru agricultură. Audierea s-a încheiat printr-o repriză prelungită de aplauze din partea eurodeputaţilor, subliniază cotidianul britanic.
Publicaţia de specialitate Farmers Guardian subliniază că politica agricolă comună pare să „intre pe mâna unui reformator”, comisarul român desemnat Dacian Cioloş. Aceasta îl citează, de asemenea, pe purtătorul de cuvânt al conservatorilor pe probleme de agricultură, europarlamentarul britanic Richard Ashworth, care a afirmat că îi va oferi sprijinul său candidatului român, descris de preşedintele francez Nicolas Sarkozy drept „al doilea comisar al Franţei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here