Prefectul de Gorj, la inundaţiile de la Scoarţa

308

Ploile torenţiale care s-au abătut asupra judeţului nostru miercuri după-amiază, au cauzat neplăceri mai multor localnici din Scoarţa. În centrul comunei apa a intrat în curţile oamenilor, fiind nevoie de intervenţia promptă a reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale Gorj, care au sosit la faţa locului în frunte cu Ion Tudor. Şi prefectul Alin Văcaru a ajuns la faţa locului.

Situaţie fără precedent în comuna Scoarţa, la mijlocul acestei săptămâni. Ploile torenţiale au cauzat o inundaţie serioasă chiar în centrul localităţii. Mai mulţi cetăţeni au alertat autorităţile, unii dintre ei apelând numărul de urgenţă 112. Viceprimarul Ion Stamatoiu a ajuns primul la faţa locului, însoţit de câţiva cetăţeni care au încercat să primaria scoartadecolmateze şanţurile pentru a permite scurgerea şuvoaielor. Tot el a solicitat şi sprijinul drumarilor; aceştia fuseseră anunţaţi de cele petrecute şi de şoferii care tranzitau DN 67.  „Noi am mai avut intervenţii, de-a lungul timpului, dar inundaţii atât de mari nu au mai fost la noi în comună. Am solicitat sprijinul celor de la Drumuri şi a venit aici inclusiv domnul Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale. A venit inclusiv domnul prefect Alin Văcaru. Am spart câteva poduri din centru spre Vâlcea”, a confirmat Ion Stamatoiu, viceprimarul comunei Scoarţa. viceprimar scoartaIntervenţia de miercuri după-amiaza a durat câteva ore. Reprezentanţii SDN au mobilizat două echipe, una de la Târgu-Jiu şi una de la Bengeşti. Conducerea Primăriei Scoarţa a pus la dispoziţie un buldoexcavator şi câţiva oameni care au pus mâna pe lopeţi pentru a evacua apa ce intrase deja în curţile cetăţenilor. Din păcate, mulţi dintre cei afectaţi se pare că au preferat să stea cu mâinile în sân aşteptând ca autorităţile să rezolve totul.

Eforturi din partea autorităţilor
Încă de acum câteva săptămâni viceprimarul Stamatoiu făcuse demersuri la Prefectură pentru constituirea unei comisii de evaluare a pagubelor în situaţii de urgenţă. Deocamdată încă se aşteaptă un răspuns. „Acum aşteptăm aprobarea pentru a putea exploata din Blahniţă 2.000 de metri cubi de balast, cu care să remediem ce a stricat ploaia”, a menţionat Ion Stamatoiu, viceprimarul comunei Scoarţa.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here