Prefectul Andrei, avertizat să stea departe de schimbarea viceprimarilor

336

IMG_5910Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, s-a arătat nemulţumit joi de intervenţia Prefecturii Gorj în ajutorarea viceprimarilor schimbaţi din funcţii ca urmare a protocolului USL. Asta după ce viceprimarul comunei Aninoasa, Ilie Jianu, membru al Partidului Democrat Liberal, a fost demis joia trecută din funcţie, după ce consilierii locali au aprobat într-o şedinţă extraordinară înlăturarea sa de la conducerea primăriei.

 

Fostul viceprimar s-a arătat nemulţumit de cele petrecute şi a anunţat că va reclama la Prefectura Gorj faptul că a fost demis ilegal. Schimbarea s-a produs ca urmare a protocolului USL.

Dian Popescu nu a vrut să menţioneze dacă intervenţia Prefecturii Gorj în apărarea viceprimarilor schimbaţi de USL este un act de voinţă al prefectului Liviu Andrei sau o decizie venită pe firul Boc-Guvern. Liberalul l-a avertizat însă pe prefectul Andrei să respecte legea şi să nu îşi depăşească atribuţiile. Popescu ca şi alţi membrii ai USL au condamnat sprijinul Prefecturii Gorj de a acţiona în instanţă pentru schimbarea viceprimarilor PDL. Dian a menţionat că prefectul este apolitic.

Jianu este primul viceprimar ,,portocaliu” demis după semnarea protocolului USL la Gorj. Votul pentru demiterea lui Ilie Jianu a fost dat şi de către trei colegi de partid, reuşindu-se astfel întrunirea majorităţii în Consiliul Local. Fostul vice a menţionat încă de atunci că hotărârea de demitere a sa nu ar fi fost legală, deoarece nu a fost introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local.

El a anunţat că va contesta decizia atât la Prefectură, cât şi în instanţă. “S-a aplicat o hotărâre ilegală şi voi depune contestaţie atât la Prefectură, cât şi la Judecătorie. Hotărârea nu a fost introdusă pe ordinea de zi, iar în raportul prezentat de consilieri nu a fost specificat niciun motiv pentru demiterea mea. Cred că are legătură cu protocolul USL semnat care obligă practic schimbarea viceprimarilor PDL în localităţile unde au majoritate PSD, PNL şi PC”, a spus Jianu. O treime din consilierii locali pot iniţia un proiect de hotărâre, iar majoritatea îl poate vota, ceea ce s-a întâmplat şi în acest caz. În şedinţa de joia trecută a fost ales şi noul viceprimar, social-democratul Ion Pupăză.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here