Prăjitura de toamnă

442

INGREDIENTE
600 gr făina
300 gr zahăr
750 ml lapte
150 gr unt
3 ouă
1 esenţă de lămâie
1 plic praf de copt
1 kg de prune

PREPARARE
Se pune făina într-un bol mai mare. Se adaugă zahărul şi se amestecă bine. Se topeşte untul şi se toarnă peste făina. Cu degetele amestecăm bine până vom obţine un aluat sfărâmicios, din care vom păstra o ceşcuţă. Peste aluatul rămas adăugăm praful de copt, esenţa, ouăle, laptele şi omogenizăm bine. Se spală prunele şi se desfac în două, apoi se pun la scurs. Se tapetează o tavă cu unt sau ulei şi cu făină şi se toarnă aluatul. Aşezăm prunele şi presărăm deasupra restul de aluat sfărâmicios, pe care l-am păstrat.
Introducem tava la cuptor, la foc potrivit. Scoatem prăjitura când s-a rumenit frumos deasupra.
Se taie după ce s-a răcit complet şi se ornează cu zahăr pudră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here