Potîrcă, tot pe patul de spital

303

Chiar dacă ieri a avut proces la Tribunalul Gorj, iar marți ar fi trebuit să se prezinte la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a afla verdictul final în cel mai greu dosar pe care îl are pe rolul instanțelor de judecată, Constantin Ninel Potîrcă a rămas, cel puțin până aseară, pacient al unei clinici din Timișoara, unde a fost internat încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta a lipsit motivat de data aceasta de la procesele în care este inculpat, avocații săi prezentându-le judecătorilor documente medicale din care reiese că starea de sănătate a fostului candidat la Președinția României este în continuare una rea.
Potîrcă declara ieri că are nu mai puțin de 7 stenturi coronariene, el spunând că oricum are probleme de sănătate în continuare. Tribunalul Gorj îi permisese acestuia să lipsească de la domiciliul său, unde era, teoretic, arestat, până azi-noapte la ora 24.00, însă “Obama de Meteor” afirmă că de abia azi ar putea decide medicii o externare a sa și o trimitere spre Târgu Jiu. “Medicii au o putere mai mare în astfel de situații decât judecătorii și ei au decis că nu pot să plec încă de pe patul de spital. Și dacă aș vrea acum să plec undeva nu pot pentru că sunt plin de furtunașe și cabluri de la aparatura medicală. Am înțeles că joi mi se va permite să plec spre Târgu Jiu și eu sper să fac față drumului destul de lung către casă”, declară Constantin Ninel Potîrcă.
Deocamdată acesta a scăpat “cu bine” din procesele în care este judecat pentru evaziune fiscală și dare de mită, judecarea dosarelor fiind amânată pentru alte dăți. Cel mai greu dintre dosare, cel al unei evaziuni peste 180 de milioane de lei, aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a primit termen de judecată la toamnă, când magistrații vor decide sentința finală. Până acum instanțele inferioare l-au condamnat pe fostul prezidențiabil la șase ani de pușcărie cu executare, o pedeapsă apropiată primind și fratele lui Potîrcă, inculpat și el în dosarul respectiv, cei doi mai fiind judecați la diferite instanțe și pentru alte cauze penale.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here