Potîrcă l-a recuzat pe judecătorul care îi decide libertatea

213

Fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potîrcă, nu a lăsat deloc garda jos în fața judecătorului Dumitru Păsărin, cel care a decis arestarea sa preventivă și inclusiv arestul la domiciliu, ieri afaceristul din Meteor ducând lucrurile până în punctul în care a cerut recuzarea magistratului. Judecat într-un proces de evaziune fiscală, dar și în cel de dare de mită, ambele pe rol la Tribunalul Gorj, fostul prezidențiabil i-a solicitat ieri judecătorului de caz mai întâi să se abțină, magistratul Păsărin menționând că nu vede care ar fi motivul pentru care să renunțe la dosar. Inculpatul din fața sa a invocat însă o presupusă discuție pe care ar fi avut-o anul trecut, în toamnă, cu judecătorul chiar în fața sediului Tribunalului Gorj, magistratul fiind interesat de procurarea unui cazan de la unul dintre producătorii din cartierul Meteor.

Dumitru Păsărin a negat categoric nu doar interesul său pentru un astfel de obiect, ci și discuția invocată de Potîrcă, inculpatul declarând însă că poate aduce martori care să îi susțină afirmațiile. Evident că jumătate din locuitorii Meteorului pot da declarații în favoarea lui Potîrcă, deși magistratul a menționat că nu are nevoie de nici un cazan de țuică și că nu vede niciun motiv pentru a nu judeca mai departe dosarul pe care îl are pe rol. Potîrcă, la rândul său, a cerut recuzarea judecătorului, dacă a văzut că Păsărin nu înțelege să se abțină în cauză, așa cum și-ar fi dorit.
Discuțiile dintre cei doi s-au “aprins” după ce fostul prezidențiabil, aflat în arest la domiciliu, a depus o cerere la instanță prin care solicita să i se permită să meargă la cimitir, deplasarea respectivă fiind un bun prilej de a mai pleca de acasă. Judecătorul a întrebat însă în care zile ar dori Potîrcă să facă drumul la cimitir, inculpatul precizând că măcar odată pe săptămână, lucru care este imposibil. Magistratul de caz a solicitat reformularea cererii cu precizarea unor date clare în care să aibă loc eventuala deplasare spre cimitir, un răspuns urmând să fie cunoscut la următorul termen din dosar, de peste două săptămâni, adică după Paști, când interesul lui Potîrcă pentru astfel de drumuri ar putea să nu mai fie la fel de mare ca în prezent.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here